L'ASAV col·labora amb l'ONG Tisores Solidàries per ajudar a trobar feina a persones sense recursos

Les sessions d'estilisme, a càrrec de la perruquera Laura Pagès

Redacció
16 de gener del 2020
Actualitzat a la 13:34h
L'Associació Veïnal d'Ajuda i Solidaritat i la perruqueria Raffel Pagès de Rubí, mitjançant la voluntària Laura Pagès, han posat en marxa una campanya en col·laboració amb l'ONG Tisores solidàries, mitjançant la qual volen ajudar persones a trobar una feina o a millorar les relacions socials amb la resta de persones i amb sí mateixes.

Segons explica Cristina Almirall, responsable de l'associació, "la imatge i l'actitude de les persones tenen un gran impacte de cara a com ens perceben la resta de persones, particularment quan es coneix algú per primera vegada". Així, quan busquem feina, "la nostra imatge i la manera com ens expressem influeixen totalment a l'hora de prendre una decisió final".

Un canvi d'imatge ajuda a augmentar l'autoestima i a guanyar seguretat i confianá en un mateix, i amb aquest projecte conjunt es vol proporcionar a les persones que ho necessitin però no disposin de recursos aquest canvi per tal de contribuir al seu desenvolupament, tant físic com psicològic, d'una manera digna, i mirar d'accelerar el procés de trobar una feina. "Les tisores no tallen els problemes però sí que ajuden a tirar endavant".

Segons ha informat l'ASAV, de les cinc persones que s'han acollit a aquest projecte, 3 ja han trobat feina.

Les sessions d'estilisme, a càrrec de Laura Pagès de Raffel Pagès
 
El projecte consistirà en realitzar sessions individuals d'estilisme i imatge consensuades amb l'equip tècnic d'ASAV abans de l'entrevista de feina, així com treballar la seva actitud i comunicació, verbal i no verbal, per tal que puguin afrontar amb confiança i seguretat entrevistes i facilitar, així, l'obtenció d'un lloc de feina o la millora en les relacions socials amb la resta de persones i amb sí mateixa. Aquest serà l’ últim pas que es realitzarà de qualsevol procés de formació o de reinserció.

El projecte, que es va engegar l'octubre de 2019, es duu a terme després de detectar que a moltes de les usuàries d'ASAV els hi és molt complicat reinsertar-se en el món laboral per causa de la seva condició física, de la seva imatge, un fet que els repercuteix negativament, ja que no disposen de recursos per millorar-la.

Laura Pagès, responsable de la perruqueria Raffel Pagès, va viatjar l'any 2017 a un campament de refugiats a Grècia dins de la mateixa iniciativa de Tisores Solidàries, a més de col·laborar en altres projectes a nivell local, sempre disposada a ajudar les persones més necessitades amb les seves tisores.