L'AUP obre un mapa col·laboratiu per «feminitzar Rubí»

Es tracta d'un treball elaborat per la Comissió de Feminismes i que es va presentar en l'Assemblea del passat 11 de gener

Redacció
20 de gener del 2020
L'Alternativa d'Unitat Popular ha fet públic aquest cap de setmana un mapa col·laboratiu que ha titulat Feminitzem Rubí, un mapeig feminista per tal d'identificar l'experiència de les dones i altres identitats no binàries en relació amb la ciutat.

Així, el mapa convida totes les persones col·laboradores a reflexionar sobre aquells espais de la ciutat on se senten segures o insegures, on tenen experiències positives perquè s'hi senten còmodes o es poden relacionar amb altres persones; on se sentin soles amb benestar o, pel contrari; aïllades; llocs on se sentin assetjades - perquè les interpel·lin o les segueixin, per exemple - de manera habitual; o carrers per on els sigui difícil transitar amb elements com el carret de la compra, un bastó o xerrant amb un acompanyant. Així mateix, el mapa vol detectar llocs insegurs, com ara carrers amb poca llum, parades d'autobús o aparcaments de cotxes.

Segons explica l'AUP, "tot això, i molt més, té a veure amb la mirada sobre la ciutat que es fa des de l'urbanisme feminista", que té l'objectiu de "fer les ciutats vivibles, tot posant la vida al centre de l'espai", ja sigui públic, privat o comunitari.

Per participar en aquest mapa digital, l'AUP estableix tres categories de marcatge per als espais: vermell, per aquells espais on les persones se senten malament per alguns dels motius anteriors i on considerin que cal una solució urgent; groc, per als espais que es puguin millorar considerablement a nivell relacional, de vida comunitària, de seguretat o accessibilitat, i verd, per aquells espais on se sentin còmodes.

Amb aquesta recollida de dades, l'AUP vol promoure iniciatives per millorar la ciutat, ja sigui a través de propostes al govern de l'Ajuntament o duent-les a terme amb el veïnat, els col·lectius feministes o la pròpia formació alternativa.



L'AUP recollirà totes aquestes dades a través dels seus canals de comunicació habituals, participant en les trobades de la comissió feminista o bé deixant una nota escrita al CRAC en el seu horari d'obertura. A més, té previst programar diversos tallers per donar a conèixer aquest mapeig i col·laborar en la seva elaboració.