Segueix el fort vent, acompanyat de pluges que poden ser intenses

No es descarta que nevi en cotes baixes

Redacció
20 de gener del 2020
Actualitzat a les 8:21h
Núvols, pluja i neu a cotes baixes per aquest dilluns
Núvols, pluja i neu a cotes baixes per aquest dilluns | ND
La setmana s'obrirà amb la continuació dels efectes de la llevantada. Així, prosseguirà el fort vent, especialment a partir del migdia, i les pluges. Fins i tot, hi ha avisos per acumulació de precipitacions. La nuvolositat marcarà la jornada, que s'alternarà amb la xàfecs, sobretot a la tarda i això obre la possibilitat a l'aparició de neu en cotes baixes. Tot plegat, farà que les temperatures vagin a la baixa, el mercuri no s'espera que passi dels 11 ºC. 


Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, que ha emès quatre avisos per estat de la mar, per neu a cotes baixes, per vent i acumulació de pluja, espera un dilluns molt amb molta presència de núvols. Al llarg del matí la precipitació s'estendrà a altres zones de la meitat est i de la resta del litoral i prelitoral.

La cota de neu voltarà fins a mig matí els 100 metres a la meitat nord del litoral i prelitoral, així com a l'extrem sud. A mesura que la precipitació avanci cap a l'interior, la cota de neu pujarà progressivament fins als 400 metres a l'interior de la meitat est i al massís del Port, puntualment més alta a punts de la depressió Central.