Rubí activa el Pla de Protecció Civil per risc de ventada

Es recomana suspendre les activitats a l'aire lliure

Cau un arbre de grans dimensions a l'avinguda de Can Cabanyes
Cau un arbre de grans dimensions a l'avinguda de Can Cabanyes | Marta Casas
Redacció
20 de gener del 2020
Actualitzat a les 16:41h
L'Ajuntament ha activat el Pla de Protecció Civil municipal per risc de ventada aquest migdia a les 14h, i estarà actiu mentre durin les condicions meteorològiques. Les previsions apunten a ratxes de vent que poden assolir els 72 quilòmetres per hora.

A les llars, es recomana que s'assegurin portes, finestres i tendals, i tots aquells objectes no estàtics de façanes i balcons. A l'exterior, s'ha d'estar alerta amb el mobiliari urbà, l'arbrat i la resta d'elements que el vent pugui desequilibrar. Així mateix, es recomana extremar precaució en la pràctica de l'esport a l'aire lliure, i s'aconsella evitar parcs, jardins i zones boscoses.

No s'aconsella, tampoc, l'ús del vehicle privat, i en cas d'haver d'utilitzar-lo, extremar les precaucions, informant-se prèviament de l'estat de la via.

Finalment, l'Ajuntament recomana que se suspenguin les activitats a l'aire lliure, i recorda que en cas de patir alguna incidència el telèfon d'emergències és el 112.

Poques incidències, i lleus, al llarg del matí

Al llarg del matí s'han produït poques incidències, i que ja han estat resoltes o degudament senyalitzades: un arbre caigut pel vent al passatge de la Riera; una planxa que ha caigut d'una comunitat de veïns del carrer Or, i que ja ha estat avisada sobre el procediment a seguir; s'ha informat els Bombers d'una planxa de revestiment de plàstic d'una façana que ha sortit volant, i finalment s'ha alertat una comunitat de veïns sobre la possible caiguda d'una antena, tot i que s'ha comprovat que és difícil que caigui.

A la tarda, quan el vent ha començat a bufar amb més intensitat, un arbre de grans dimensions ha caigut a l'avinguda de Can Cabanyes, prop de l'estació dels FGC, davant de la Rambla del Ferrocarril.