L'Ateneu Cooperatiu del Vallès Occidental ofereix un curs per posar en marxa una cooperativa de treball

Seran cinc sessions, els dilluns cada quinze dies, entre el 3 de febrer i el 30 de març

Redacció
20 de gener del 2020
Actualitzat el 23 de gener a les 12:48h
L’Ateneu Cooperatiu del Vallès Occidental (ACVOcc), conjuntament amb l’Ajuntament de Terrassa, ha organitzat un curs presencial i gratuït per ajudar a posar en marxa una cooperativa de treball associat.

La formació, de 15 hores de durada, és el d'entendre què és una cooperativa de treball, així com les diferents fases per tal que un projecte cooperatiu esdevingui un èxit. Així, la formació es farà a través d'una metodologia pràctica que consistirà en el disseny i definició d'una proposta de cooperativa que sigui viable i sostenible, a més de donar a conèixer diverses eines de comunicació i de gestió del projecte a desenvolupar.

Aquesta proposta inclou la possibilitat de combinar les sessions grupals amb les individualitzades.

La formació, impartida per l'equip tècnic de l'Ateneu Cooperatiu del Vallès Occidental i del Servei d'Emprenedoria Social de l'Ajuntament de Terrassa, està adreçada a tothom que estigui interessat per la matèria i que pertanyi a l'àrea del Vallès Occidental. Seran cinc sessions, dilluns cada quinze dies, entre el 3 de febrer fins el 30 de març, que es duran a terme al Centre Cívic Alcalde Morera (pl. Can Palet, 1).

Valors de l'economia social i solidària

Pel que fa als continguts, a la primera sessió es farà una introducció al cooperativisme i als valors de l’economia social i solidària, i també es mostraran eines i recursos a disposició de projectes col·laboratius.

En les sessions segona i tercera, es desenvoluparà un projecte de forma pràctica. La quarta sessió abordarà la gestió del projecte, la seva viabilitat econòmica, i es donaran a conèixer eines de gestió i governança. La cinquena sessió es dedicarà a com donar a conèixer el projecte i les claus de comercialització d’aquest.
 
Les inscripcions al curs es poden realitzar omplint aquest formulari.