Rubí celebrarà la festivitat de Sant Antoni Abat aquest cap de setmana

La Rua dels Tres Tombs serà el diumenge, 26 de gener

Rubí celebrarà Sant Antoni Abat el cap de setmana del 24 al 26 de gener
Rubí celebrarà Sant Antoni Abat el cap de setmana del 24 al 26 de gener | Localpres
Redacció
21 de gener del 2020
Actualitzat a les 14:32h
Arriba una nova edició de la festa de Sant Antoni Abat a Rubí, la 161a, que organitza com cada any la Societat Sant Antoni Abat amb el suport de l'Ajuntament de Rubí i la Federació Catalana dels Tres Tombs, i que tindrà lloc entre el 24 i el 26 de gener.

La festa arrencarà el divendres 24 a les 20h, amb l'eucaristia en honor del Sant a la parròquia de Sant Pere.

El ball de Sant Antoni se celebrarà a la carpa de la plaça Guardiet dissabte a la nit

L’endemà, els actes s’encetaran a les 8.45 h a la plaça de Pere Aguilera amb la plantada de la bandera, el llançament de morterets i la traca d’inici. A la tarda, a les 18 h, el president de la Societat Sant Antoni Abat, Manel Bamala; el banderer Francisco López Velasco i els cordonistes Jorge Gómez Fabre i Carmen-Cristina Gherman donaran la benvinguda als assistents a la carpa de la plaça del Doctor Guardiet.

Des d'allà s’iniciarà una cercavila que passarà per alguns carrers del centre de la ciutat i que finalitzarà a l’Ajuntament, on l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, i la resta d’autoritats rebran els membres de l’entitat. El ball de Sant Antoni se celebrarà a les 22.45 h a la carpa de la plaça Doctor Guardiet, i comptarà amb l'ambientació musical de l’Orquestra Montgrins.

Com cada any, el preu de l'entrada per al ball de Sant Antoni serà de 25€ per a totes les persones que no siguin sòcies de l'entitat.

La rua dels Tres Tombs, el diumenge a les 12.30h

Diumenge al matí, a partir de les 7.30 h, tindrà lloc l’esmorzar del traginer a les instal·lacions del Club Petanca Les Torres. A les 10 h, s’iniciarà la cercavila per diferents carrers de la ciutat, passant per la cases pairals de les famílies Gómez, Rizo i Bamala.

Posteriorment, a les 12.30 h, començarà l’esperada rua dels Tres Tombs des del passeig de Les Torres, amb la participació dels davanters d’honor, l’Associació Musical Ciutat de les Roses, l’Agrupació Musical de Sant Feliu, la Banda de Cornetes i Tambors de Can Ros de Cabrera, la Banda Triangle de Sants i la Banda Verge de la Misericòrdia de Reus. A les 13.30 h es durà a terme la benedicció dels Tres Tombs a la plaça de Catalunya i, tot seguit, la rua acabarà al carrer Maximí Fornés.

Les activitats finalitzaran amb l’actuació del grup d’havaneres Son de l’Havana, que tindrà lloc a partir de les 19 h a la carpa de la plaça del Doctor Guardiet.