El Casal de la Gent Gran del carrer Magallanes passa a ser un Casal Cívic

L'equipament s'ha reconvertit en un espai per a totes les edats per proposar, fomentar i promoure activitats

L'actual Casal Cívic del carrer Magallanes de Rubí
L'actual Casal Cívic del carrer Magallanes de Rubí | Google Maps
Redacció
21 de gener del 2020
La Generalitat de Catalunya ha iniciat aquest mes de gener la reconversió de nou Casals de Gent Gran d’arreu del territori català en Casals Cívics amb l'objectiu de dotar aquests espais d’una perspectiva més intergeneracional. Entre aquests nou centres hi ha el Casal de Gent Gran del carrer Magallanes de Rubí, que des de principis de mes ja funciona com a Casal Cívic. 

De fet, la reconversió d'aquests centres va començar l'any 2017 i s'han transformat 20 Casals de Gent Gran per any. Els restants ampliaran funcions de cara als anys vinents de manera progressiva. 

Els Casals Cívics són espais públics de participació i convivència oberts a tothom per afavorir la cohesió social, l’equitat, l’arrelament i el sentiment de pertinença i, així, millorar la qualitat de vida dels ciutadans i les ciutadanes. En definitiva, està pensant com un espai laic de trobada per proposar, fomentar i promoure activitats, ser un punt de trobada i de referència per a les famílies i acollir entitats i iniciatives a la zona on estan implantats.

Al Casal del carrer Magalles faran obres pròximament per adaptar-lo a les noves necessitats però mentrestant l'espai ja compta amb una àmplia programació que recull propostes i activitats per a totes les edats. A més, l'equipament també ha ampliat el seu horari d'obertura:
- De dilluns a dijous: de 9 a 21 h
- Divendres: de 9 a 13.20 h i de 14.30 a 21 h
- Dissabte: tancat
- Diumenges: de 10 a 13.30 h i de 15.30 a 21 h