Augmenta el nombre de demandes a l'ASAV, en especial en matèria d'habitatge

L'entitat també ha detectat un augment de persones ateses que cobren la Renda Garantida de Ciutadania

Redacció
21 de gener del 2020
L'Associació de Solidaritat i Ajuda Veïnal de Rubí ha fet pública la seva memòria d'activitats i balanç de l'any 2019. Un any 2019 que, com destaca l'entitat, s'ha tancat amb 4.718 persones a l'atur, un 12,6%, essent el tercer municipi de la comarca on més ha augmentat el nombre de persones aturades.

En aquest context econòmic i social, l'ASAV ha atès un total de 1.400 persones al llarg de l'any, destacant les demandes en habitatge i inserció laboral, amb 366 persones (122 famílies) i 220 persones respectivament. La botiga solidària ha repartit productes a un total de 600 famílies, una mitjana de 150 persones al mes, mentre que 120 persones han acudit a l'organització per necessitats de roba i calçat.

Pel què fa a l'atenció a la infància i l'adolescència,30 alumnes han utilitzat els serveis de l'aula de deures amb berenar saludable, mentre que 60 es van inscriure al Casal d'estiu organitzat per l'Associació.

El curs d'alfabetització ha tingut 30 alumnes al llarg del 2019, mentre que 15 han recorregut als serveis del centre de perruqueria solidària i 20, de l'assessorament jurídic.

Com explica l'ASAV, un cop es realitza el diagnòstic inicial per atendre les persones que tenen una demanda determinada, es poden detectar altres necessitats colaterals, que directa o indirectament són conseqüència de la pèrdua de la feina, com són la manca d'habitatge o d'aliments. Les demandes en general han augmentat respecte l'any passat, especialment les referides a la vivenda.

Més dones que homes

L'ASAV ha atès enguany 900 noves persones, 387 menors i 513 adults, majoritàriament d'entre 35 i 40 anys; i han detectat que hi ha una demanda més gran de dones que d'homes. En nombres globals, l'ASAV explica que hi ha hagut un augment rellevant en el nombre d'atencions en relació a l'any anterior.

Respecte al nivell d'ingressos de les persones ateses, hi ha hagut un augment de persones que cobren la Renda Garantida de Ciutadania.