La biblioteca acollirà l'exposició «Interdependents, corresponsables», sobre l'Agenda 2030

La mostra es podrà veure del 30 de gener al 6 de febrer i té com a objectiu erradicar la pobresa, protegir el planeta i fer realitat els drets humans de totes les persones

Redacció
22 de gener del 2020
Actualitzat a la 13:13h
Del 30 de gener al 6 de febrer de 2020, la Biblioteca Mestre Martí Tauler acollirà Interdependents, corresponsables, una mostra que dona a conèixer els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l'Agenda 2030, que representants de 193 països es van comprometre a treballar per assolir durant els següents 15 anys.

En l'exposició, que està editada per la Fundació Solidaritat i l'Institut de Desenvolupament Professional (IDP-ICE) de la UB, es podran veure els treballs de recerca d’estudiants de batxillerat que es plantegen com avançar en la protecció i defensa dels drets humans. L’accés a les vacunes a l’Àfrica, l’acollida de persones refugiades a Catalunya, l’opinió sobre l’esport femení, la integració laboral de persones amb síndrome de Down o la contaminació dels rius i el seu impacte en els vegetals són algunes de les temàtiques presents en aquesta mostra.

És una exposició itinerant i es podrà visitar a dotze municipis de la província de Barcelona. S'emmarca dins el projecte Paula, un programa d'educació per la Pau i els Drets Humans que es treballa als instituts amb l'objectiu de difondre les possibilitats de l’Agenda 2030 com a recurs educatiu per comprendre la interdependència de problemàtiques aparentment llunyanes i promoure la corresponsabilitat en la seva resolució.