Rubí comptabilitza fins a 45 incidències causades pel temporal

El Pla de Protecció Civil municipal segueix activat

La llevantada a provocat la caiguda d'arbres a la ciutat, principalment
La llevantada a provocat la caiguda d'arbres a la ciutat, principalment | @manzana22
Redacció
22 de gener del 2020
Actualitzat a les 16:06h
L'episodi de llevantada que es va iniciar el dilluns arreu del territori català i que encara dura ha deixat, ara per ara, 45 incidències a la ciutat de Rubí.

La llevantada no només no ha afluixat al llarg d'aquests dies, sinó que durant aquesta matinada s'ha pronunciat encara més i, per tant, Rubí continua mantenint l'alerta per fort vent i pluges intenses. Fins ahir al migdia, l'Ajuntament havia comptabilitzat 21 incidències relacionades amb el temporal, principalment arbres caiguts, incidències amb el mobiliari urbà i amb elements d'edificis i particulars, però a aquestes se li sumen 24 incidències que s'han produït entre ahir al migdia i avui a les 5 h del matí. 

Majoritàriament es tracta d'arbres i branques caiguts o amb perill de caiguda  als carrers Sant Jaume, La Perla, Cal Gerrer, Pins i Oliveres, Viella, Arbúcies, Edison, Siurana, Anglesola, i les avingudes Can Fató i Muç. També ha caigut un arbre a l'avinguda Can Tapis que ha tallat la via i un al passeig de Les Torres que ha caigut sobre un vehicle. 

D'altra banda s'han atès incidències com un cable caigut al mig de la via del carrer Alcanar; una teulada en mal estat al carrer Santa Fe; una planxa amb perill de caure al carrer Avila; dos murs caiguts, un al carrer Núria i l'altre al carrer Clariana; teules caigudes al carrer Mare de Déu de Lourdes; un pal de llum a punt de caure al carrer Montcau; una tanca a terra al carrer Abat Escarré; i risc de caure part d'una façana del carrer Getafe. A més s'han trobat contenidors al mig de la via al Camí d'Ullastrell a causa del vent i una claveguera tapada a l'avinguda Can Tapis per les fortes pluges. 

Gairebé 300 abonats amb interrupcions en el subministrament per una avaria

Des de les 11h del matí, 186 clients es veuen afectats per talls de llum, de manera intermitent, que tenen relació directa amb algunes de les incidències amb el cablejat elèctric. El nombre d'afectats ha augmentat pels volts de les 16h, arribant als 290, per una avaria que la companyia ja treballa per resoldre.

Es preveu que es pugui reposar el subministrament elèctric cap a les 17h.