Aquestes són les afectacions al trànsit per la celebració dels Tres Tombs a Rubí

Alguns carrers del centre de la ciutat estaran tallats al transit temporalment durant la cercavila i la Rua dels Tres Tombs de diumenge 26 de gener al matí

Rua dels Tres Tombs a Rubí l'any 2019
Rua dels Tres Tombs a Rubí l'any 2019 | Carla Serra
Redacció
23 de gener del 2020
Actualitzat a les 12:14h
Aquest cap de setmana arriba a Rubí una de les festivitats més tradicionals de la ciutat, la Festa de Sant Antoni Abat, patró dels animals. Una festa centenària, herència del seu passat agrícola.

Per celebrar aquesta festa, l'Ajuntament de Rubí i la Federació Catalana dels Tres Tombs han preparat una programació farcida d'activitats que començarà divendres 24 i finalitzarà diumenge 26. Segurament l'activitat més tradicional i multitudinària és la Rua dels Tres Tombs amb genets, carros i carreters pels carrers de la ciutat.

Itinerari de la Rua dels Tres Tombs

Diumenge 26 al matí a les 10 h, després l’esmorzar del traginer a les instal·lacions del Club Petanca Les Torres, es donarà el tret de sortida a la cercavila que farà el següent recorregut: plaça Doctor Guardiet, carrer Nostra Senyora de Montserrat, passeig Francesc Macià, avinguda Barcelona, carrer Llobateras, carrer Federico Garcia Lorca, Sant Isidre, Sant Pere, carrer Nou, Sant Gaietà, Vapor, Doctor Robert i finalitzarà a la plaça Doctor Guardiet. 

Posteriorment, a les 12.45 h, començarà l’esperada rua dels Tres Tombs des del passeig de Les Torres i passarà per la Rambleta Joan Miró, l'avinguda Barcelona, carrer Cervantes, Joan Maragall, Bartrina, Llobateras, avinguda Barcelona, passeig Francesc Macià, plaça Catalunya (punt on es farà la benedicció), carrer Rafael de Casanova, Prat de la Riba, Cadmo, passeig Pau Claris, carrer Doctor Robert i finalment carrer Maximí Fornés. 

Afectacions al trànsit

Aquesta activitat implicarà prohibicions d’estacionament i talls de trànsit al llarg de tot el recorregut. Així doncs, tots els carrers pels quals passarà tant la cercavila com la Rua estaran tallats temporalment al llarg del matí de diumenge. A més, a partir de les 12 h de diumenge, pel pas de la rua dels Tres Tombs, no es podrà accedir en vehicle des de la C-1413 a la rambleta de Joan Miró. Tampoc es podrà circular per Historiador Serra, Pau Claris (es desviarà els vehicles per Margaridu Xirgu) i a partir de carretera de Sant Cugat amb Tres d’abril. 
 
D’altra banda, la part de l’Escardívol més propera a la rotonda i la zona taronja quedaran reservada per a la preparació del carros. La zona propera a la rotonda haurà de quedar lliure de cotxes des de dissabte al matí i la zona taronja des de diumenge a les 6 h. Els carrers Joaquim Blume i Gimnàs estaran oberts a la circulació excepte el moment en què es doni sortida als carros.