La T-Hospital de Terrassa confirma el seu èxit en el seu primer mes de viatges

El consistori egarenc fa un balanç "molt positiu" dels prop de sis mil viatges que se n'han fet des de la seva posada en circulació el 17 de desembre

Una T-Hospital.
Una T-Hospital. | Ajuntament de Terrassa
LaTorre
23 de gener del 2020
En el primer mes de vida de la T-Hospital, la targeta que permet utilitzar el servei d'autobusos urbans per accedir a l'Hospital de Terrassa, se n'han fet un total de 5.900 emissions i 5.300 viatges. L'Ajuntament de la ciutat en fa un balanç "molt positiu", tenint en compte la "bona acollida" per part de la ciutadania, sobretot de treballadors i usuaris que visiten amb freqüència el centre mèdic.

El bitllet, que es va posar en funcionament el 17 de desembre en el marc de la campanya "Bus gratis a l'Hospital de Terrassa", va ser expedit en el 52% dels casos des de l'Oficina de Mobilitat de Terrassa, i en el 29% restant, a l'Hospital. Un 19% dels usuaris van tramitar-la per la web. El 55 per cent dels usuaris són dones, i el 45,2 restant, homes.
 

Viatge inaugural de la T-Hospital de Terrassa. Foto: Aj. Terrassa



El primer mes d'existència de la T-Hospital, amb què s'han fet 5.300 viatges, ha coincidit amb un increment de l'ús de les línies que circulen en direcció al centre sanitari, l'L1 i la L-H. D'altra banda, només ha existit un ús incorrecte en l'1,3% dels casos i fins al moment, no s'ha sancionat a cap viatger per aquest motiu.

La implantació de la T-Hospital a la ciutat forma part dels canvis de mobilitat introduïts amb la implantació de la Revolució Verda, que, entre altres objectius, vol promoure i prioritzar l'ús del transport públic de manera quotidiana en els desplaçaments urbans entre la ciutadania. Aquestes mesures estan recollides al Pla de Millora de la Qualitat de l'Aire 2015-2020, i al Pla de Mobilitat de Terrassa 2016-2021.