El Consell Comarcal del Vallès Occidental aprova un manifest contra l'homofòbia al futbol

L'escrit ve acompanyat d'una campanya sensibilitzadora per eradicar la LGTBIfòbia als camps de futbol de la comarca

Redacció
24 de gener del 2020
El Consell Comarcal del Vallès Occidental ha aprovat aquesta setmana el manifest "Al Vallès Occidental, xiulem fora de joc a la LGTBIfòbia", amb què es vol ratificar el compromís amb el col·lectiu LGTBI i donar suport a les entitats que hi treballin a favor en el futbol. El document va ser aprovat en Junta de Portaveus i llegit al Ple comarcal d'aquest dijous 26 de gener.

Al manifest, l'esport rei és descrit com un "refugi" per les velles nocions de masculinitat, assegurant que és un món "que necessita canviar", ja que està lligat a una masculinitat "hegemònica". Segons l'escrit, "cal aconseguir camps de futbol lliures de
masclisme, LGTBIfòbia i racisme i també eliminar qualsevol forma de discriminació és cosa de tothom". Llegeix aquí el manifest complet.

L'escrit, juntament amb una campanya que duu el mateix nom, s'enceten coincidint amb la celebració, el 19 de febrer, del Dia Internacional contra l'Homofòbia al Futbol, en què es commemora el naixement Justin Fashanu, futbolista professional i símbol de la lluita del col·lectiu LGTBI+.

La campanya "Al Vallès Occidental, xiulem fora de joc a la LGTBIfòbia", que diferents materials de conscienciació i sensibilització per als més de 100 clubs de futbol base i futbol sala de la comarca. Des del Consell Comarcal indiquen que les accions van encaminades a erradicar l'homofòbia als camps de futbol i a què els jugadors i jugadores "puguin sentir-se lliures".