El projecte de pantalles acústiques per l'AP7 s'inclourà als Pressupostos Generals de l'Estat Espanyol

Ho ha comunicat el director general de Carreteres del Govern espanyol en una reunió amb l'alcaldessa de Rubí

Un tram de l'AP7
Un tram de l'AP7 | Pep Mollevi
Redacció
24 de gener del 2020
El director general de Carreteres del Govern espanyol, Francisco Javier Herrero, ha confirmat aquest divendres que el projecte per instal·lar pantalles acústiques a l'AP7 al seu pas pel barri de Can Vallhonrat de Rubí s'inclourà als pressupostos generals de l’Estat de 2020. Aquestes pantalles reduiran l’impacte sonor dels vehicles que circulen per l’AP7 i millorarà la qualitat de vida dels rubinencs i rubinenques que viuen en aquest barri.

Es tracta d'una demanda històrica dels veïns i veïnes de Can Vallhonrat fa anys. En aquest sentit, el Ple de l’Ajuntament de Rubí va aprovar per unanimitat una moció amb l’objectiu de resoldre aquest problema. Així, es va acordar instar al Ministeri de Foment a portar a terme la seva proposta d'actuació contra el soroll definida al mapa estratègic de soroll de desembre de 2007, que contempla la instal·lació d’una prolongació de la pantalla acústica en un tram d’aquesta via i tornar-la a esfaltar amb un material que redueix el soroll.

L'alcaldessa, Ana María Martínez, ha explicat que ara dependrà de l'aprovació dels pressupostos i, posteriorment, esperaran que se'ls faciliti el cronograma del projecte: "No serà aviat, però marxem amb la bona notícia que la decisió de posar pantalles acústiques a Can Vallhonrat és ferma, aconseguirem que es col·loquin i els veïns i veïnes de Can Vallhonrat deixaran de patir un soroll que és excessiu”.