Els Gegants de Rubí participen en la Festa Major d'hivern de Cabrera de Mar

La colla rubinenca ha donat el tret de sortida a la temporada 2020 amb aquesta sortida

Els Gegants de Rubí, presents a la Festa Major d'hivern de Cabrera de Mar
Els Gegants de Rubí, presents a la Festa Major d'hivern de Cabrera de Mar | Colla gegantera de Rubí
Redacció
27 de gener del 2020
Cabrera de Mar ha celebrat aquest cap de setmana la Festa Major d’hivern en honor a Sant Vicenç Martir i, com és habitual, una de les activitats del programa festiu és la Convidada dels Senyors de Burriac. Es tracta d'una festa en què els gegants locals Pere Joan Ferrer i Elionor de Sarriera amb els nans Tragèdia i Comèdia, i els nous nans Marius i Helena, ballen pels carrers i les places del poble cabrerenc amb els gegants convidats: Rubí, Ripollet i Begues. 

La celebració va començar amb la plantada de les colles participants en la Convidada dels Senyors de Burriac a la plaça de l’Ajuntament. Els gegants amfitrions, juntament amb les autoritats locals de Cabrera, van anar en cercavila des de l’arxiu municipal fins a la plaça, on es va fer entrega de toies de flors naturals a la geganta local i a les gegantes convidades. A continuació es va donar el tret de sortida a la Passejada Gegantera per diferents carrers de la població. Un cop arribats a la plaça de l’Església, es va fer la festa final amb concert infantil i balls de les colles participants, l'entrega del record de la participació en la festa i el ball final conjunt com a comiat. Aquesta ha estat la primera sortida de la temporada 2020 de la colla rubinenca.

Els Gegants de Rubí, padrins del nou gegantó de Sant Llorenç Savall

El proper diumenge 2 de febrer, els Gegants rubinencs, juntament amb la colla gegantera local, visitaran Sant Llorenç Savall per participar en la festa de presentació i bateig del nou gegantó de la colla santllorençana. Els gegants rubinencs i els d’Ullastrell faran de padrins de la nova figura.

La festa de bateig començarà a mig matí amb una plantada de les colles participants en la festa i posteriorment tindrà lloc la presentació i el bateig de la nova figura. Com no podria ser d'una altra manera, la festa acabarà amb la passejada gegantera pels carrers de la ciutat i amb el ball conjunt per commemorar la incorporació d’aquesta nova figura gegantera en la tradició cultural de Sant Llorenç.