Totes les activitats de la Biblioteca Mestre Martí Tauler d'aquest semestre

Activitats per als més petits, programació especial per a la gent gran i moltes exposicions

Entrada de la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler
Entrada de la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler | RubiTV.cat
Redacció
27 de gener del 2020
La Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler ja té a punt tota la programació d'activitats des del mes de febrer fins el juny, i que inclou, com sempre, propostes per a totes les edats i de diversos àmbits.

Gran protagonisme per a les activitats literàries per als més petits

Aquest mes de gener ja hi ha hagut una activitat infantil dins del cicle Nascuts per llegir, adreçat a infants de 0 a 3 anys; i la següent sessió serà el proper 15 de febrer, a càrrec de Marta Arnaus; Mima Teatre dinamitzarà la sessió del 25 d'abril, i Tratrem la del mes de maig, el dia 25. Totes les activitats del cicle es realitzaran a les 11h del matí a la Sala de Petits Lectors, i és necessari inscriure-s'hi quinze dies abans, ja que les places són limitades.

Pel què fa a l'Hora del conte per a menuts, adreçada a infants d'entre 1 i 4 anys, que tenen lloc a les 18.15h a la Sala de Petits Lectors, s'han programat cinc sessions a càrrec de La Maleta de la Lili, els dies 18 de febrer, 24 de març, el 21 d'abril, el 19 de maig i el 9 de juny. Com en el cas anterior, les places són limitades i és necessària inscripció prèvia quinze dies abans de la sessió.

La Maleta de la Lili també dinamitzarà els Espais Literaris per a infants d'1 a 4 anys que se celebraran tot el matí dels dissabtes 8 de febrer, 28 de març i 30 de maig a la Sala de Petits Lectors.

L'Hora del conte per a infants de 4 a 8 anys comptarà amb 9 sessions des del 12 de febrer fins el 16 de juliol, cadascuna d'elles a les 18h a l'Auditori de la Biblioteca, amb nou conta-contes diferents: Ingrid Domingo (12 de febrer), Sherezade (11 de març), Eugènia González (La Rosa) (14 de març), Blai Senabre (29 d'abril), Vivi Lepori (13 de maig), Rah-Mon Roma (10 de juny), Bufanúvols (9 de juliol) i Mon Mas (16 de juliol).

També continua la programació de l'Story Time, l'Hora del conte en anglès, adreçat a infants d'1 a 7 anys i que es dedica una activitat relacionada amb l'actualitat de cada mes: el 8 de febrer a les Disfresses de Carnaval, el 7 de març a la Pasqua (Petits cuiners de Pasqua), el 18 d'abril a les manualitats de Sant Jordi, el 16 de maig a fer manualitats amb materials reciclats, i el 13 de juny a músiques i balls d'estiu. Totes les sessions de l'Story Time es fan a les 11h a l'Auditori, i són a càrrec de l'acadèmia British House de Rubí.

Tallers, cinema i música per als infants de Rubí

A banda de les activitats més directament lligades a la lectura, els dissabtes 29 de febrer i 21 de març, a les 11h, hi haurà dos tallers dinamitzats per Catàrtic: Màscares africanes i Criatures i artefactes d'un món fantàstic respectivament.

Aquest semestre també inclourà un cicle de cinema infantil en català, a les 18h a l'Auditori, en què es projectaran les pel·lícules Mascotes 2 (24 de febrer), Espies disfressats (9 de març), Jurassic World: el regne caigut (30 de març), Bèsties fantàstiques 2 (4 de maig) i Frozen 2 (18 de maig).

El mes de juliol es dedicarà als musicals, amb la projecció de El regreso de Mary Poppins (6 de juliol), Yesterday (13 de juliol), Rocketman (20 de juliol) i Bohemian Rhapsody (27 de juliol).

Activitats dins del programa Gaudeix de la vida en gran!

La Biblioteca municipal també acull diverses activitats incloses dins del programa per a la gent gran, Gaudeix de la vida en gran!, de temàtiques diverses com la lectura, l'art i el dibuix, teatre, estimulació cognitiva, anglès i creació de cosmètica.

La programació completa de Gaudeix de la vida en gran! es pot consultar en aquest enllaç.

Les exposicions de la Biblioteca

Finalment, la Biblioteca municipal acollirà, fins el 30 de juny, fins a set exposicions de diverses temàtiques. La primera s'instal·larà a l'equipament a partir d'aquest dijous, al voltant de l'Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible en els Treballs de Recerca.

Entre el 3 i el 29 de febrer, Rosa Otero exposarà Senderos de almas y cántaros; mentre que entre el 4 i el 18 de febrer es podrà veure Senegal tierra fértil. Cultivando oportunidades. El mes de març, entre el 2 i el 28, la Fundació Vicente Ferrer de Rubí instal·larà la seva mostra sobre La dona a l'Índia.

De l'1 al 30 d'abril hi haurà una exposició didàctica titulada Cuida't les dents, i durant dos mesos, entre el 30 de març i el 30 de maig, es podran veure les obres de Malud Alcázar en una exposició titulada La vibración del color del alma.

Volver a Al-Ma'in serà la darrera exposició de la biblioteca, que es podrà veure entre el 2 i el 30 de juny.