Terrassa, primera ciutat catalana que signa la Declaració del Plàstic d’Oslo

El document comporta el compromís per aplicar mesures per reduir l’impacte dels plàstics al medi ambient i ha estat firmada per desenes de ciutats europees

La Junta de Portaveus de Terrassa reunida aquest dilluns.
La Junta de Portaveus de Terrassa reunida aquest dilluns. | Ajuntament de Terrassa
LaTorre
01 de febrer del 2020
Actualitzat el 04 de febrer a les 10:08h
Aquest dilluns 27 de gener, la Junta de Portaveus de l'Ajuntament de Terrassa va aprovar per unanimitat l'adhesió de l'Ajuntament a la Declaració del Plàstic d'Oslo. D'aquesta manera, la ciutat esdevé la primera ciutat catalana i la tercera de l'estat en adherir-s'hi.

El document, que comporta el compromís per aplicar mesures per reduir l'impacte dels plàstics al medi ambient, compta amb el suport de diverses ciutats europees, com Oslo, Florència, Hèlsinki o Milà, entre d'altres.

Algunes de les accions més destacades són les que van dirigides a desenvolupar plans d'actuació per reduir la seva incidència, amb accions que contribueixin a eliminar o minimitzar el consum de plàstics innecessaris, com també treballar amb les empreses i les indústries per incentivar la transformació del consum de plàstic d'un sol ús a productes més sostenibles.

A més, les ciutats adherides es comprometen a instar els respectius estats a complir la Directiva europea 2019/904, relativa a la reducció de l'impacte de determinats productes de plàstic al medi ambient per fomentar la transició cap a una economia circular.

Altres iniciatives

Aquesta adhesió s'emmarca dins d'altres iniciatives endegades per l'Ajuntament, com l'Acord de Declaració d'Emergència Climàtica a Terrassa, aprovat en el Ple de setembre de 2019, o també el Pla de Prevenció i Gestió de Residus Municipals de Terrassa 2018-2030, aprovat el novembre de 2019.

L'any 2018 Terrassa va experimentar un increment del 4% en la recollida selectiva i un augment del 6,8% en la generació de residus. El reciclatge de paper i cartó va pujar un 39%, el reciclatge de vidre un 15%, mentre que la matèria orgànica i els envasos van augmentar un 11%, respectivament.