Rubí, a l'espera del nou carril bici... que ja hauria d'estar acabat

Estava previst que el tram connectès La Llana amb Can Rosés

El tram de l'avinguda del Molí de la Bastida, l'únic punt on s'han començat a fer accions
El tram de l'avinguda del Molí de la Bastida, l'únic punt on s'han començat a fer accions | Carla Serra
Redacció
30 de gener del 2020
Actualitzat a les 10:32h
El segon dia d'octubre de 2019, l'Ajuntament de Rubí va anunciar que s'executaria un nou tram de carril bici a la ciutat per ampliar el circuit de l'anella verda que envolta el nucli urbà. Concretament, estava previst que connectes el PAE La Llana amb el de Can Rosés, habilitant un tram que travesses l'avinguda de l'Estatut, discorrent per l’avinguda del Molí de la Bastida i travessant la carretera C-1413.

A més, el projecte també havia d'incloure el desviament d’una part del carril bici que ja es va executar a La Llana, davant la vorera de l’empresa Deltalab, amb l’objectiu de millorar-ne la seguretat. Concretament, estava previst reconduir-lo pels parterres laterals de l’aparcament de la plaça de la Verneda, per tornar-lo a connectar al carrer del Pont de Can Claverí.

Segons va informar l'Ajuntament de Rubí, les obres haurien d'haver tingut una durada estimada de quatre mesos i, per tant, haurien d'estar acabades o a punt d'acabar, però gairebé no han començat. De fet, el tram de l'avinguda del Molí de la Bastida és l'únic punt en què sembla que es van començar a fer algunes accions, però en la resta del recorregut on està previst ubicar el futur carril bici encara no s'ha fet cap actuació.

Davant les queixes de la ciutadania per la falta d'una xarxa de carrils bici a la ciutat, des de Rubitv.cat ens hem posat en contacte amb l'Ajuntament de Rubí per saber en quin punt està el projecte d'elaboració del nou tram del carril bici, però no hem rebut resposta. 

Afectacions viàries

Recordem que en el moment en què es posi en marxa el nou tram del carril bici es produiran diverses afectacions viàries, com els parterres laterals de l’accés sud-est de l’aparcament i la vorera de Deltalab, en què quedaran anul·lades mitja dotzena de places d’estacionament.

Pel que fa a les afectacions derivades de l’execució del tram entre el carrer Conflent, l'encreuament amb l’avinguda Estatut i l’avinguda Molí de la Bastida seran mínimes, ja que la intervenció es durà a terme per la vorera. Quan s’executi l'encreuament, hi haurà afectacions puntuals a l’avinguda de l’Estatut.

Per últim, a l’hora d’actuar en l'encreuament de l’avinguda del Molí de la Bastida i de la C-1413 fins a arribar a l’avinguda de Can Rosés, quedarà inhabilitat puntualment el lateral nord i es tallarà un carril de circulació, a conseqüència de l'encreuament de la rasa de semaforització.