Rubí reclama solucions per als afectats per les denegacions dels ajuts del lloguer

L'oposició critica que els grups proposants, els que formen el govern municipal, hagin retallat el pressupost d'Habitatge a la ciutat

Ple municipal del mes de gener a Rubí
Ple municipal del mes de gener a Rubí | Malena Manobens
Redacció
29 de gener del 2020
Actualitzat el 31 de gener a les 12:22h


L'Ajuntament de Rubí ha aprovat per unanimitat una moció en relació a les denegacions d'ajuts al pagament del lloguer. La regidora del Servei d'Habitatge, Ànnia Garcia, ha explicat els motius de la presentació d'aquesta moció, que ja va ser aprovada al Consell Comarcal en el ple de la setmana passada.

Les demandes de la moció van adreçades al govern de l'Estat espanyol, per una banda, perquè ampliï la dotació pressupostària per als ajuts al lloguer; i a l'Agència Catalana de l'Habitatge, per l'altra, perquè modifiqui els criteris de les bases de la convocatòria d'aquestes ajudes, si cal amb caràcter retroactiu.

"A Rubí, 42 famílies no rebran aquest ajut tot i complir els requisits establerts per l'Agència d'Habitatge de Catalunya perquè no hi ha més diners", ha lamentat Garcia.

Tot i que l'oposició ha votat per unanimitat a favor d'aquesta moció, tots els grups han coincidit en remarcar que, mentre els grups proposants - que són els que formen el govern municipal - reclamen millores a institucions supramunicipals, a Rubí s'ha retallat el pressupost en habitatge, cosa que els sembla "contradictori" i "sorprenent", tal com han expressat Toni Garcia de VR i Roberto Martín de Cs.

L'AUP, per la seva banda, havia proposat incorporar una esmena que comprometés el govern a ampliar el pressupost d'habitatge per aquest any 2020, alliberant altres partides que no afectessin tant el dia a dia de la ciutadania, però ha estat rebutjada. No obstant això, Ànnia Garcia s'ha compromès a explorar altres vies de millora de les polítiques d'habitatge amb tots els grups del ple municipal, ja que "no es tracta només de diners", tot i que confia en què el 2020 s'acabaran gastant més diners que el 2019 en polítiques d'habitatge.

Finalment, ERC, mitjançant la regidora Montse Soler, ha defensat la proposta de Pressupost de la Generalitat que s'ha entrat a tràmit aquesta mateixa tarda, i que "recuperen la despesa social d'abans de la crisi", incrementant la partida en matèria d'habitatge en un 15%, "cosa que ha de permetre donar resposta a l'emergència habitacional a Catalunya", i ha criticat que "l'estat segueixi ignorant les demandes ciutadanes a favor de donar estabilitat al lloguer".