Polèmica per l'exclusió de dues entitats a la Cavalcada de Reis només dos dies abans de celebrar-se

La qüestió va arribar al ple municipal d'ahir a través d'una pregunta d'ERC

Redacció
29 de gener del 2020
Actualitzat el 30 de gener a les 18:04h
La Cavalcada de Reis compta amb la participació de més d'una desena d'entitats de la ciutat, que es coordinen mitjançant la Comissió de Reis, i que fan diversos rols per assegurar que l'esdeveniment sigui tot un èxit. Pocs dies abans de la Cavalcada, arribaven queixes sobre una polèmica decisió que havia impedit la participació de dues entitats, a la qual la Comissió de Reis havia assignat els papers de patge reial.

RubiTV.cat va contactar amb les entitats implicades, La Xarxa d'Espectacles i els Diables de Rubí, per conèixer la seva versió dels fets, i totes dues van confirmar que, dos dies abans de la Cavalcada van rebre una trucada comunicant-los que, finalment, s'havien triat altres persones per representar els papers que se'ls havien assignat a la Cavalcada. La Xarxa i els Diables de Rubí compleixen 25 anys aquest 2020.

La responsable d'una de les dues entitats afectades va manifestar a aquest mitjà que "podien entendre un canvi de criteris a l'hora d'assignar els papers", però que haurien agraït una comunicació amb molta més antelació per part de l'Ajuntament i que se sentien "dolguts" per no haver pogut participar en la Cavalcada de Reis.

Amb l'explicació de les entitats, RubiTV.cat va demanar resposta a l'Ajuntament en dues ocasions, sense èxit. Al ple municipal d'aquesta tarda, ERC ha adreçat una pregunta al govern per mirar de resoldre aquesta qüestió i conèixer els motius que van dur a prendre aquesta decisió.