Els paradistes del Mercat Municipal porten les seves demandes al ple

Fa mesos que denuncien les condicions de l'equipament, i no troben solucions per part de l'Ajuntament

Beli Romero, presidenta de la Junta d'Adjudicataris del Mercat Municipal, al ple
Beli Romero, presidenta de la Junta d'Adjudicataris del Mercat Municipal, al ple | Malena Manobens
Redacció
30 de gener del 2020
Actualitzat a les 20:32h
Els adjudicataris del Mercat Municipal van fer acte de presència al Ple d'ahir per continuar reclamant solucions a l'estat de l'equipament, com venen fent fa mesos, i després que no hagin rebut resposta sobre algunes de les qüestions plantejades en reunions amb l'Ajuntament de Rubí, ni tampoc se'ls hagi convocat a una reunió durant el mes de gener, tal com havien acordat el passat mes de desembe. Els grups municipals d'ERC i l'AUP també van traslladar al govern preguntes sobre aquesta qüestió.

Així, aprofitant la sessió plenària, diverses persones de l'Associació van traslladar un llistat de greuges que afecten a l'equipament i que no han estat resolts. Les prioritats, per als paradistes, són la climatització del mercat, que fa més de tres anys que està espatllat i que obliga a treballar amb temperatures extremes a l'estiu - han arribat als 42º - i a l'hivern, arribant als 4º. Altres qüestions són el muntacàrregues, que estan espatllats; els forats al terra del Mercat, les millores a l'aparcament i les màquines elevadores.

El manteniment de les instal·lacions, l'eterna demanda

Tots aquests desperfectes, defensa l'Associació d'Adjudicataris, es podrien evitar si l'equipament disposés d'un bon pla de manteniment, i és per això que han demanat a l'Ajuntament quin és el Pressupost anual que té la instal·lació per aquest fi, i quina és la proposta de millora dels protocols de manteniment.

En aquest sentit, denuncien que hi ha passadissos on no hi ha llum, un endoll que fa mesos que no funciona, una valla del moll molt aixafada que pot ser perillosa, i manca de seguretat mentre l'equipament està tancat, a la qual cosa s'hi suma que les portes del pàrquing són obertes i qualsevol hi pot entrar i sortir sense que ningú ho controli.

La manca de manteniment també s'evidencia amb la presència de goteres en algunes parades, passadissos i al pàrquing.

Amb tot plegat, els paradistes es pregunten què passarà amb les concessions de les parades, ja que el termini és de nou anys, i evidencien la dificultat que sempre tenen per traspassar-les.
 

El Mercat Municipal de Rubí Foto: Carla Serra


No tot és queixar-se: l'Associació d'Adjudicataris també té propostes de millora

A banda de les reiterades queixes, els paradistes també han fet arribar una bateria de propostes de millora de l'equipament i dels seus espais. Per exemple, i tal com ja s'ha plantejat, proposen baixar el sostre del mercat: "en aquests moments que tots estem treballant per l'estalvi energètic, no té massa sentit haver d'escalfar o refredar el doble del què és necessari", diuen.

També demanen que les parades buides o bé es tapin amb lones o bé es puguin aprofitar per a fins de l'Associació, i que els vidres dels locals buits de fora també es tapin, perquè no es vegi el què hi ha a dins. Dins del Mercat, l'Associació ha organitzat un espai d'intercanvi de llibres i ha demanat que es pugui adequar de manera permanent, a més de destinar una sala com a canviador de nadons per la lactància.

Finalment, proposen instal·lar un gran cartell de benvinguda al Mercat i disposar de connexió de fibra, com és el cas del nou operador.

Responent a les preguntes i demandes dels adjudicataris del Mercat, el govern municipal ha dit que hi ha prevista una reunió per tractar aquestes qüestions el proper 10 de febrer, una trobada que s'hauria d'haver fet el mes de gener i que "s'ha estat dilatant per tenir més premisses a poder incorporar", han dit. També van explicar que és una situació que "ens preocupa a tots" i que des del govern hi estan treballant "més que mai": "estem allà a sobre cada dia amb un equip de manteniment treballant". Aquesta resposta va alterar als adjudicataris del mercat, ja que asseguren que "els 3 homes que hi ha no estan treballant" per solucionar els problemes de l'equipament municipal.