Olga Xirinacs presenta «El rec», les memòries dels seus vint-i-sis estius a Rubí

Les vivències de l'escriptora durant els seus anys d'estiueig arriben aquest divendres, 7 de febrer, a la Boblioteca Municipal

L'escriptora Olga Xirinacs presenta les memòries dels seus vint-i-sis estius a Rubí
L'escriptora Olga Xirinacs presenta les memòries dels seus vint-i-sis estius a Rubí | Eduard Boada
Redacció
31 de gener del 2020
Actualitzat el 06 de febrer a les 15:28h
L'Olga Xirinacs va passar vint-i-sis estius de la seva vida a Rubí, amb la seva àvia Lola, des que va néixer, el 1936, fins el 1962, un any que quedarà gravat per sempre a la memòria de tots els rubinencs. El seu besavi, "valent i guerriller", dona el tret de sortida a la història que explica El rec. Memòries de vint-i-sis estius, que repassa la política i els seus efectes des de 1936 fins el 2019, "quan encara hi ha guerrilles urbanes", i que presentarà la pròpia autora el proper divendres, 7 de febrer, a la Boblioteca Municipal Mestre Martí Tauler.

Xirinacs és una escriptora que al llarg dels anys ha guanyat els principals premis en llengua catalana, i compta amb reconeixements com la Medalla de Plata de l'Ajuntament de Tarragona o la Creu de Sant Jordi.

En aquestes memòries que presentarà el proper divendres, Olga Xirinacs explica les seves vivències de vint-i-sis estius a Rubí en els anys que passen des de la guerra civil fins el 1962, la Rierada, amb el fil conductor del sistema de rec del jardí i l'hort de la seva àvia Olga.

La presentació, a càrrec de Lídia Juste i Marga Ortiz, començarà a les 19h.