La fàbrica de Nissan a Montcada, amenaçada pel Brexit

En cas que es produís un Brexit dur, l'automobilística japonesa concentraria la seva activitat al Regne Unit, segons el "Financial Times"

Cadena de muntatge de la furgoneta elèctrica de Nissan.
Cadena de muntatge de la furgoneta elèctrica de Nissan. | ACN
NacióDigital
03 de febrer del 2020
Actualitzat el 04 de febrer a les 10:07h
El Brexit amenaça el futur de la planta de Nissan a Barcelona. Segons informa el Financial Times, el fabricant japonès tancaria la seva planta de producció al país en cas que es produís un Brexit dur. Si el Regne Unit i la Unió Europea no aconseguissin arribar a un acord pel que fa al pagament d'aranzels al sector automobilístic, Nissan centraria els seus esforços al mercat britànic.

La seva planta de Sunderland (situada al nord-est d'Anglaterra) és una de les més eficients de l'empresa i, actualment, fabrica diversos dels models que Nissan considera com a estratègics.  Segons el Financial Times, l'automobilística confia que el Regne Unit pot convertir-se en un dels seus principals mercats, amb una quota del 20%.

Aquesta decisió afectaria directament a les plantes que l'empresa té a la Zona Franca de Barcelona i a Montcada i Reixach. A hores d'ara, les dues instal·lacions agrupen més de 3.000 empleats i generen més de 25.000 llocs de treball indirectes. 

La preocupació a les plantes de Nissan a Barcelona, doncs, continua creixent. Durant els últims anys, la direcció japonesa ha anunciat diverses retallades de la producció i ha presentat un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) que afectarà 600 persones.