L'habilitació de dues placetes al carrer Maximí Fornés comporta canvis de circulació

Les noves places interiors estan ubicades al carrer de Maximí Fornés amb l'objectiu de pacificar encara més l’illa de vianants

Algunes de les noves jardineres al carrer Maximí Fornés
Algunes de les noves jardineres al carrer Maximí Fornés | Carla Serra
Redacció
03 de febrer del 2020
Actualitzat el 05 de febrer a la 13:01h
Diversos carrers de l'illa de vianants i els seus voltants han canviat el sentit de circulació a causa de l'habilitació de dues petites places interiors al carrer de Maximí Fornés, que seran d'ús exclusiu per a les persones que circulin a peu. 

Les noves petites places interiors de l’illa estaran ubicades als trams del carrer de Maximí Fornés entre la plaça de Catalunya i el carrer de la Riera i entre els carrers de Sant Joan i de Torrijos. Diverses jardineres, col·locades estratègicament, limitaran el pas dels vehicles per aquests espais. Tot plegat suposa canvis en el sentit de circulació dels següents carrers:
 
- El tram del carrer Montserrat entre el passeig Francesc Macià i el carrer Maximí Fornés passarà a ser de baixada. Es conservarà l’actual zona de càrrega i descàrrega ubicada en aquest tram i s’ampliarà uns metres més.
- La plaça Salvador Allende passa a ser d’un únic sentit, direcció carrer Riera.
- El tram del carrer de Torrijos entre els carrers de Sant Sebastià i del Doctor Turró passa a ser una via de pujada, en direcció a l’avinguda de Barcelona.

D’altra banda, les persones autoritzades a circular per l’illa de vianants hauran de modificar el seu recorregut per accedir a casa seva, als seus garatges i/o comerços:

- El veïnat del carrer Doctor Turró ja no podrà accedir a l’illa a través dels carrers Doctor Robert i Maximí Fornés i ho haurà de fer pel carrer Torrijos.
- Els veïns i veïnes del tram del carrer Maximí Fornés entre plaça Catalunya i carrer Montserrat, que fins ara hi arribaven pel carrer Doctor Robert, hauran d’entrar i sortir del seu garatge a través del carrer Riera.
- Les persones residents entre els números 1 i 8 del carrer Montserrat tampoc podran utilitzar, com fins ara, els carrers Doctor Robert i Maximí Fornés i hauran de circular per l’avinguda Barcelona i el passeig Francesc Macià.
- El veïnat del carrer Rafael Casanova, dels números 1 al 9 i del 2 al 4, tampoc podrà fer servir el recorregut actual i ho haurà de fer per l’avinguda Barcelona i el passeig Francesc Macià.
- Les persones que disposen d’un habitatge als carrers Sant Francesc i Sant Ignasi hauran d’accedir-hi pel carrer Riera, en comptes de per l’eix Doctor Robert – Maximí Fornés.
- Els veïns i veïnes del número 1 al 16 del carrer Sant Joan podran escollir seguir l’itinerari actual, pel carrer Riera, o bé accedir als seus garatges pel mateix carrer Sant Joan que, malgrat ser de direcció prohibida, estaran autoritzats a circular-hi.

Malgrat els canvis que s’implantaran, els vehicles que ja estiguin autoritzats a circular per l’illa de vianants no hauran de fer cap gestió per actualitzar el seu permís.