La ciutadania de Rubí va reciclar un total d’1.275.240 kg d'envasos de vidre l'any 2019

Rubí posa en marxa una nova campanya per impulsar el reciclatge del vidre al sector hostaler de la ciutat

Ampolles de vidre
Ampolles de vidre | AC
Redacció
03 de febrer del 2020
El vidre és un tipus de residu que es pot reciclar infinites vegades i, a més, amb el reciclatge d'aquest material s'estalvien recursos naturals, es redueix la quantitat de deixalles que van als abocadors, les emissions de CO2 a l’atmosfera i s'estalvia energia. Per exemple, reciclant tres ampolles de vidre estalviem l’energia suficient per a carregar diàriament la bateria d’un smartphone durant tot un any.

Segons dades relatives a l’any 2019, la ciutadania de Rubí va reciclar un total d’1.275.240 quilograms d'envasos de vidre, un 13,4% més que l’any 2018. Pel que fa a la taxa de contenerització, a la ciutat hi ha un contenidor de vidre per aproximadament cada 200 habitants.

Per seguir impulsant el reciclatge d'aquest residu, l’Ajuntament de Rubí i Ecovidrio, entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels envasos de vidre a l’Estat espanyol, han posat en marxa una nova campanya. Consisteix en la realització d’entrevistes al sector hostaler de la ciutat (bars, restaurants, hotels i empreses de càtering) per conèixer de primera mà els seus hàbits i necessitats a l’hora de separar els residus que generen i, així, conscienciar també de la importància de reciclar el vidre.

Ecovidrio i l'Ajuntament consideren que és clau abordar el sector de l'hostaleria i la restauració, ja que en aquests establiments s’hi consumeixen prop del 50% dels envasos de vidre d'un sol ús que es produeixen a tot l’Estat.

Aquells establiments de la ciutat que col·laborin amb la campanya i que ho sol·licitin rebran gratuïtament un cubell de reciclatge per poder transportar aquests envasos còmodament fins al contenidor més proper.