El cantautor Roger Margarit dona el tret de sortida a la nova programació de La Sala

La programació s'enceta aquest divendres i al llarg dels mesos vinents la protagonitzaran actors com Quim Masferrer, Alberto San Juan i Joan Pera

El cantautor rubinenc Roger Margarit
El cantautor rubinenc Roger Margarit | Roger Margarit
Redacció
06 de febrer del 2020
El Teatre Municipal La Sala encetarà el proper divendres, 7 de febrer, la nova temporada estable del primer semestre de l'any que comptarà amb catorze espectacles de teatre, música, dansa i poesia. 

La programació arrenca amb la presentació del nou treball del cantautor rubinenc Roger Margarit. Després de gairebé cinc anys de silenci discogràfic, el músic pujarà a l’escenari de la seva ciutat per donar a conèixer Blau, un àlbum conceptual que transita entre el pop, el rock i l’experimentació.

El mes de març arriba l'obra T’estimo si he begut, una coproducció de Dagoll Dagom, T de Teatre i La Brutal, amb text d’Empar Moliner i direcció de David Selvas. L’espectacle es preestrenarà a Rubí el dijous 12 de març després de dues setmanes de residència al teatre municipal.

A més, als mesos de març i abril se celebren els dies mundials de la poesia, el teatre i la dansa. Així doncs, per commemorar el Dia Mundial de la Poesia, La Sala acollirà el 14 de març la proposta 36+1, basada en el llibre 36 poemes a partir del 36 de Ricard Creus, dins el cicle Entre bambolines, i el 21 de març serà el torn de la companyia Atalaya de Sevilla amb El rey Lear de William Shakespeare.

Pel que fa al Dia Mundial del Teatre, se celebrarà amb l’habitual espectacle sorpresa gratuït, consistent en tres píndoles escèniques que es podran veure el 27 de març.

Ja al mes d'abril, Rubí commemorarà el Dia de la Dansa el dia 26 amb el muntatge A vore de Sònia Gómez i Ramon Balagué, Premi Butaca al millor espectacle de dansa 2018. La proposta, que concilia tradició i llenguatge contemporani, també servirà com a acte de cloenda d’unes noves jornades de dansa al carrer. Aquesta iniciativa beu de l’experiència d’èxit del festival Teatre sense Teatre, que sumarà enguany la seva cinquena edició. Les representacions escèniques es programaran a diferents espais de la ciutat els dies 5, 6 i 7 de juny.

La programació teatral també inclou noms molt populars per al gran públic, com el de Quim Masferrer, que portarà a Rubí l’obra Bona gent el 25 d’abril, o el d’Alberto San Juan, que tornarà a la ciutat amb l’espectacle Nueva York en un poeta, on posa veu als poemes de Federico García Lorca, el 9 de maig. El text de Màrius Serra Qui ets?, basat en les experiències personals de l’autor, arribarà a la ciutat el 24 de maig gràcies a una col·laboració amb l’Aula d’Extensió Universitària de Rubí.

Al juny s’han programat dues comèdies amb una clara vocació popular. Es tracta de la proposta de Justo Molinero La tercera juventud, que es podrà veure el dia 13, i d'una nova versió d'El pare de la núvia, dirigida per Joel Joan i protagonitzada per Joan Pera, que passarà per La Sala durant la Festa Major 2020.

Programació infantil amb La Xarxa

Com sempre, els espectacles familiars organitzats per La Xarxa hi tindran un gran protagonisme, amb un total de quatre propostes que es representaran en horari matinal. El 9 de febrer serà el torn de Baobab amb Un arbre, un bolet, un esquirol, dirigida i interpretada per Toni Albà; el 15 de març actuarà la companyia Factoria Mascaró amb l'espectacle Silenci... dansa; el 19 d’abril arribarà l’espectacle d’il·lusionisme The postman a càrrec de Txema Màgic; i el 10 de maig s’ha programat Oops! de la companyia Teatre Mòbil.

Quan i on es podran comprar les entrades?

Les entrades per als espectacles de la nova temporada de La Sala estan a la venda a les taquilles del teatre municipal i a través de la pàgina web de l’Ajuntament.

En el cas de Bona gent, de Quim Masferrer, les localitats ja estan a la venda a Atrápalo.