Rubí i Vigo treballen per impulsar la Xarxa Internacional de Ciutats de Color

Es tracta d'un projecte d’intervencions artístiques a l’espai urbà que begui de les seves pròpies experiències locals

Ana María Martínez i Moisés Rodríguez, amb Abel Caballero i Carmela Silva, a Vigo
Ana María Martínez i Moisés Rodríguez, amb Abel Caballero i Carmela Silva, a Vigo | Concello de Vigo
Redacció
06 de febrer del 2020
Actualitzat a les 12:02h
Des de l'any 2015, Vigo impulsa el projecte Vigo Cidade de Cor (Vigo Ciutat de Color), una iniciativa que promou la transformació de l’espai públic del municipi mitjançant intervencions artístiques a parets mitgeres.

L'Ajuntament de Rubí s'ha interessat per aquest projecte i ha visitat la ciutat gallega acompanyats de l'alcalde de la ciutat, Abel Caballero, i de la primera tinenta d’alcaldia i també presidenta de la Diputació de Pontevedra, Carmela Silva. Al llarg de la trobada han tingut ocasió d’examinar algunes de les més de 50 obres d’art urbà que donen color a Vigo.

Rubí ha proposat a Caballero portar el projecte a la Federación Española de Municipios y Provincias (FEMP) amb l’objectiu d’estendre’l a altres poblacions. La idea és crear una Xarxa Internacional de Ciutats de Color, liderada per Vigo, on tinguin cabuda tots aquells municipis que destaquen pel seu color social, cultural, industrial i de xarxes, a través de la cooperació competitiva i l’intercanvi de coneixements en diverses matèries.

La intenció de Rubí és sumar aquest projecte al d'Street Art, que ja ha celebrat tres edicions del Festival Full Colors, per canviar la fisonomia de la ciutat mitjançant intervencions artístiques de qualitat, facilitant als artistes tot un seguit de parets de titularitat municipal o privada per desenvolupar els seus projectes.