El cost del temporal Gloria s'eleva fins als 6,2 milions d'euros al Vallès Occidental

Segons el Consell Comarcal, Rubí no està entra els 17 municipis més afectats pel temporal del mes passat

Un arbre caigut a l'avinguda Can Cabanyes
Un arbre caigut a l'avinguda Can Cabanyes | Cedida
Sergi Baixas / Carla Serra
09 de febrer del 2020
El temporal Glòria ja és història; però els costos econòmics dels desperfectes que ha deixat enrere són quantiosos. Malgrat tot, en comparació amb altres zones del territori català, el Vallès n'ha sortit força indemne. 

Tot i això, segons el Consell Comarcal del Vallès Occidental, la llevantada ha deixat els municipis amb danys valorats en més de 6,2 milions d'euros. Unes xifres quantificades a partir d'una primera valoració basada en les estimacions realitzades pels diferents ajuntaments per poder tramitar els ajuts corresponents.

Tot i que Rubí va comptabilitzar fins a una cinquantena d'incidències, no és un dels municipis de la comarca més afectats pel temporal, que són els següents: Barberà del Vallès, Castellar del Vallès, Castellbisbal, Gallifa, Matadepera, Montcada i Reixac, Palau-solità i Plegamans, Polinyà, Rellinars, Sabadell, Sant Cugat del Vallès, Sant Quirze del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda, Sentmenat, Terrassa, Ullastrell, Vacarisses i Viladecavalls.

Barberà del Vallès, el més afectat

El municipi més afectat de la comarca és el de Barberà del Vallès on s’han quantificat danys per un import de 3.8 milions euros, ja que han tingut greus afectacions a l’espai públic, concentrades sobretot en un carrer del municipi. A Viladecavalls, el segon municipi amb més danys quantificats, s’arriba als 850.000 euros en la valoració econòmica de les afectacions, sobretot per l’afectació al camí d’accés a un centre sociosanitari.

A Terrassa s’han quantificat els danys en 600.000 euros per a afectacions a l’espai públic, a edificis municipals i en esllavissades. A Sant Cugat els costos provenen principalment de la retirada d’arbres i obstacles caiguts sobre la via pública arribant a superar els 170.000 euros quantificats. Per la seva banda, a Sabadell els danys es quantifiquen en més de 240.000 euros per afectacions en parcs i jardins, enllumenat públic, vialitat, edificis i equipaments municipals, esllavissades, servei recollida de residus i neteja viària, mobilitat, trànsit i transport. La xifra s’eleva fins a més de 150.000 a Palau-solità  i Plegamans i arriba als prop de  110.000 a Castellar del Vallès. A Gallifa també s’han produït danys importants, quantificats en més de 106.000 euros mentre que a Polinyà la valoració econòmica de les afectacions és de prop de 90.000 euros.

La resta de municipis es troben amb quantificacions per sota dels 30.000 euros.