La SoniK anuncia la cancel·lació del festival No Woman No Fest per la manca d'un equipament municipal

L'associació musical ha mostrat la seva "indignació" per la resposta de l'Ajuntament de Rubí davant una activitat emmarcada dins la programació del Dia Internacional de la Dona

El festival No Woman No Fest de l'any 2019 es va celebrar al Celler
El festival No Woman No Fest de l'any 2019 es va celebrar al Celler | La SoniK
Redacció
07 de febrer del 2020
Actualitzat a les 15:23h
L'any passat, La Sonik va organitzar per primera vegada el festival No Woman No Fest, un conjunt d'activitats amb l'objectiu de donar visibilitat a la dona artista i educar i conscienciar a la ciutadania en el fet que les dones també tenen un paper molt important en totes les disciplines de l'art. A més, es tracta d'una de les activitats emmarcades dins la programació del Dia Internacional de la Dona, que se celebra el 8 de març.

L'entitat ha anunciat avui, 7 de febrer, que aquest any, però, no se celebrarà el festival. El motiu que han comunicat és que l'Ajuntament de Rubí no ha cedit cap equipament municipal per fer-lo. Des de La SoniK han explicat que totes les activitats ja estaven preparades i les entitats i les artistes participants també estaven avisades, i que tan sols faltava la confirmació del Consistori per poder fer el festival al Celler, equipament on es va celebrar l'any passat.

Els membres de l'associació han assegurat que van comunicar el dia, lloc i hora en la qual s'esdevindria el festival el mes de desembre de 2019 i que des de llavors no havien rebut resposta. Finalment, l'Ajuntament s'ha posat en contacte amb La SoniK per comunicar-los que el Celler "no és una opció: "El motiu que se’ns dona és que se li vol donar una volta a l’equipament, i vol deixar d’utilitzar-se per aquest tipus d’actes".

"El Celler ha acollit el macro festival d’any nou amb dos ambients i altres activitats que s'assemblen molt a un No Woman No Fest. A més, s’ha confirmat abans un altre macro festival per l’abril com és el Los40 Primavera Pop, esdeveniment de centenars de milers d’euros", han denunciat.

Un cop han rebut la notícia, han valorat l'opció de celebrar el festival a l'Ateneu Municipal però els han comunicat que el cap de setmana del Dia Internacional de la Dona i de les setmanes properes a la data ja tenen la seva pròpia programació. Així doncs, l'única opció que els queda, han explicat, és fer l’esdeveniment a una plaça de la ciutat, la qual cosa implica renunciar a algunes de les activitats programades del festival, com per exemple l'exposició. Davant d'això, han assegurat que "ens neguem a renunciar a activitats d’un festival multidisciplinari concebut com un bloc, en el qual si alguna activitat es deixa de fer, l’esdeveniment perd sentit" i han mostrat la seva "indignació, ràbia, impotència i vergonya" per la resposta de l'Ajuntament de Rubí. 

Finalment, han volgut agrair i disculpar-se "a totes les persones artistes, entitats, negocis, col·laboradors i col·laboradores que anaven a fer possible el projecte, pel seu suport i confiança".
 

Una de les activitats que va organitzar La SoniK del festival No Woman No Fest Foto: La SoniK