Èxit de participació a la primera Escola de Salut de Rubí

Professionals i entitats de la ciutat ofereixen sessions sobre salut per a persones majors de 50 anys a l’edifici Rubí Forma

L’auditori de l’edifici Rubí Forma s’ha omplert amb la inauguració de l’Escola de Salut
L’auditori de l’edifici Rubí Forma s’ha omplert amb la inauguració de l’Escola de Salut | Localpres
Redacció
07 de febrer del 2020
La 1a Escola de Salut de Rubí, organitzada pel CAP Anton de Borja ha arrencat aquest dijous amb una sessió inaugural que ha comptat amb la participació de diferents responsables del centre d’atenció primària. La proposta ha rebut una gran acollida per part de la ciutadania, que ha omplert les 50 places disponibles i ha generat una llista d’espera de 25 més.

A la presentació d’aquest dijous, la directora del CAP Anton de Borja, Rosa Jurado, ha manifestat la gran implicació de tot l’equip en l’organització d’aquesta Escola de Salut: “Fa més d’un any que vam començar aquest projecte amb ganes de fer les coses de manera diferent i apropar-nos a la ciutadania d’una altra manera, d’ajudar i poder educar en salut”.

L’Escola de Salut consisteix en diferents seminaris teòrics i pràctics impartits per professionals i entitats de la ciutat. La proposta neix amb la voluntat d’esdevenir un espai formatiu en matèria de salut, que proporcioni a les persones majors de 50 anys autonomia i capacitat per a la seva autocura.

Les sessions, que se celebren a l'edifici del Rubí Forma, ha començat amb la presentació i un primer monogràfic dedicat als diferents tipus de llet.

La resta de sessions programades són les següents:

- Taller pràctic d’alimentació (20 de febrer)
- Ús de recursos sanitaris (27 de febrer)
- Envelliment (5 de març)
- Cuidem cuidadors / Tècniques de relaxació (12 de març)
- Salut i rumors (19 de març)
- Prevenció d’accidents (26 de març)
- Exercicis passius (2 d’abril)
- Taller d’emocions (16 d’abril)
- La solitud té recurs social? (30 d’abril)
- Taller de memòria (7 de maig)
- Hipopressius (14 de maig)
- Autocures (21 de maig)
- Farmaciola (28 de maig)
- La sexualitat no es jubila (4 de juny)
- Cloenda (11 de juny)

Totes aquelles persones que estiguin interessades a assistir a alguna de les sessions s'han d'inscriure al taulell del centre d’atenció primària o bé poden trucar al telèfon 935 884 555.