Les obres d'Els Nius i del CEE Ca n'Oriol no es duran a terme fins l'any 2021

També cal tornar a licitar les obres de la consolidació de la xemeneia de l’Escardívol i la millora del cementiri

Una de les escales on s’actuarà és la que connecta els carrers Guipúscoa i Palència
Una de les escales on s’actuarà és la que connecta els carrers Guipúscoa i Palència | Ajuntament de Rubí
Redacció
07 de febrer del 2020
Actualitzat el 19 de febrer a les 11:23h
L’Ajuntament de Rubí ha anunciat que diverses obres previstes a la ciutat s'han aturat o no han començat a causa que les empreses que les duien a terme han desistit dels respectius contractes. 

Una d'elles són les obres d'arrenjament de les zones verdes del Sector H (Els Nius), que ha de reordenar, adequar i reparar diferents àmbits d’enjardinat i accessos per a vianants que travessen i rodegen aquesta urbanització. El Consistori va anunciar al mes d'octubre de 2019 que començaven els treballs i que finalitzarien el mes d'abril. Ara, però, han explicat que han quedat aturats per aquesta situació en mans de l'empresa Tempo Facility Services SLU, de la mateixa manera que el projecte de consolidació i reparació de la xemeneia de l’Escardívol, per part de l’empresa Bergavia Obres, SL, que hauria d'haver finalitzat el mes de novembre de 2019.

D'altra banda hi ha dos projectes més que ja estaven adjudicats i que no han arribat a iniciar-se. És el cas del projecte per a la millora de l’accessibilitat, reforma interior i cobertes de l’edifici administratiu del cementiri municipal de Rubí, adjudicat també a Tempo Facility Services SLU; i el projecte d’ampliació del Centre d’Educació Especial de Ca n’Oriol, que havia de dur a terme Iberland Inmuebles y Reformas SL. Segons han informat, les empreses adjudicatàries també han desistit dels contractes.

L'Ajuntament ha explicat que ja han presentat les respectives denúncies a les diferents empreses i que ara caldrà tornar a redactar els projectes, aprovar-los i preparar la nova licitació. Segons les previsions dels tècnics municipals, les obres no es podran reprendre fins al 2021.

Pel que fa a l'execució del nou tram de carril bici que connecti el PAE La Llana amb el de Can Rosés, unes obres que ja haurien d'haver acabat però gairebé no han començat, l'Ajuntament encara no ha donat cap informació.