El programa d'agents cívics ja compta amb un equip de vuit persones

Aquestes persones vetllen pel bon comportament de la ciutadania a la via pública

Els nous agents cívics se sumen als altres quatre que ja treballen des de l'octubre
Els nous agents cívics se sumen als altres quatre que ja treballen des de l'octubre | Carla Serra
Redacció
11 de febrer del 2020
Actualitzat a les 11:54h
L'Ajuntament de Rubí ha presentat aquest dimarts al matí a quatre persones més que s'incorporen al programa d'agents cívics. El mes d'octubre de l'any passat es van donar a conèixer la Glòria, la Susanna, la Montserrat i la Mireia, que des de llavors han estat treballant per fomentar el civisme i el bon comportament dels rubinencs a la via pública, i ara s'hi sumen el Rubén, l'Immaculada, l'Eva i la Susanna. 

El Consistori ha contractat, a través d'un pla d'ocupació que compta amb el suport de la Diputació de Barcelona, aquestes quatre persones que es troben en una situació d'atur de llarga durada i amb dificultats per accedir de nou al mercat laboral. El contracte és de sis mesos de durada amb la possibilitat d'allargar-lo tres mesos més. De la mateixa manera que les altres agents cíviques, han rebut formació en àmbits com la mediació, la seguretat, parcs i jardins, tinença d'animals, salut pública i medi ambient.

La tasca de tot l'equip és informar i sensibilitzar dels beneficis del comportament cívic i, alhora, recollir les seves observacions de la ciutadania en relació amb l'estat de la via pública i traslladar-les al servei municipal corresponent.

L'alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, ha rebut als quatre nous agents cívics a la sala de plens de l'Ajuntament i ha remarcat la importància del seu paper a la ciutat: "no només millorem la ciutat fent obres, la millorem cuidant-la i necessitem recordar cada dia que això depèn de tots i cadascuna de les persones que hi vivim".

L'horari de servei dels agents és de dilluns a divendres de 9 a 13 h, dimarts i dijous també de 15.30 h a 19 h, i dissabtes de 9 a 14 h, i fan visites regulars a les urbanitzacions per tal d'apropar-se a tota la ciutadania.