L'ASAV impulsa un taller de costura per a dones en situació de risc social

El taller, que finalitzarà el mes de juny, vol ser una eina d'integració de la dona al mercat laboral

Redacció
12 de febrer del 2020
L'Associació de Solidaritat i Ajuda Veïnal (ASAV) és una entitat solidària que promou l'acció comunitària i treballa per millorar les condicions socials de les persones de Rubí amb problemes o riscs d'exclusió social, mitjançant una sèrie d'activitats.

Entre aquestes activitats, ja fa anys que l'associació impulsa un taller de costura que pretén realitzar un acompanyament emocional així com ensenyar els processos d'aprenentatge individuals i grupals sempre des del món de la costura. Enguany, han tornat a posar en marxa el taller i acabarà el mes de juny. Està adreçat a dones en situació de risc social i l'objectiu és que aprenguin tant el funcionament de les màquines de cosir com patronatge.

De forma transversal, també pretén formar en igualtat, respecte, diversitat i cultura de treball des de l'enfocament socioafectiu i des d'una mirada sociocrítica, així com crear ocupació per a dones en situació de vulnerabilitat.

L'ASAV considera que el sector de la costura no està saturat i que la integració de la dona al mercat laboral i la possibilitat que les dones del curs facin arranjaments va en ascens: "Creiem que la societat actual, que no sap cosir, afavoreix directament la creació de tallers d'arranjament de roba per empoderar les dones en situació de vulnerabilitat".