El nou POUM de Rubí serà una realitat en cinc anys

El nou pla tindrà en compte els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible, el nou decret 17/2019 de mesures urgents per l'accés a l'habitatge i el pla específic de Mobilitat del Vallès

Ajuntament de Rubí
Ajuntament de Rubí | Aj. Rubí
12 de febrer del 2020
Actualitzat el 30 de maig a les 10:14h
L'alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, i la segona tinent d'alcalde i regidora d'Habitatge, Ànnia Garcia, han comunicat aquest matí que es posa en marxa la tramitació del nou Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) i que en aproximadament cinc anys estarà enllestit. Per ser més concrets, segons el calendari previst, entre els propers nou i onze mesos es farà la licitació a l'equip redactor, posteriorment es destinaran tres mesos per elaborar un procés participatiu de la ciutadania i, finalment, al voltant de quatre anys i mig aproximadament per elaborar-lo.

Martínez ha explicat que aquest nou POUM es vol treballar amb el màxim consens possible amb la resta de forces polítiques del ple i amb la participació política i ciutadana. També ha dit que s'aprofitarà el màxim possible de la feina que ja havien fet els tècnics quan es va intentar tirar endavant el text refós, però que es tornarà a redactar tenint en compte els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible. En aquest sentit, ha assegurat que Rubí serà la primera ciutat que redactarà el pla tenint en compte aquest acord. 

D'altra banda, Ànnia Garcia ha afirmat que aquest nou POUM "ens permet superar tot allò que en aquest procés que tanquem no havia anat bé, com és la manca de consens polític" i ha celebrat que la redacció d'aquest hagi arribat en un moment com aquest: "Incorporem els Objectius de Desenvolupament Sostenible, però també propostes referents al nou decret 17/2019 de mesures urgents per l'accés a l'habitatge i el pla específic de Mobilitat del Vallès".

"Tindrem un POUM que serà d'èxit perquè estarà adaptat a la realitat del territori, tant a nivell local com territorial, i perquè posarem l'accent en la participació i en el consens polític", ha dit la segona tinent d'alcalde.

Tant Martínez com Garcia han remarcat que mentre dura el procés del nou pla, s'hauran de fer les modificacions necessàries al pla general per tal que la ciutat no s'aturi. Alguns dels exemples als quals han fet referència són amb qüestions d'habitatge, amb projectes econòmics i estratègics o amb inversions com l'ampliació del CAP Anton de Borja. 

Finalment, l'alcaldessa ha explicat que al ple del mes de març es posaran sobre la taula dos tràmits sobre el nou pla: la desestimació del text refòs del pla i l'inici de la tramitació del nou. A més, per tal de posar en comú el seguiment del pla, es crearà una Oficia del POUM i una comissió per intercanviar informació entre els tècnics i els polítics. 

Recordem que el POUM és un instrument que ha de donar resposta als canvis demogràfics, industrials i socials que ha experimentat Rubí i a les necessitats futures de la ciutat. El document incideix en aspectes concrets importants pel municipi i actualitza la normativa urbanística vigent fins ara, que datava del 1981, amb una actualització l'any 1987.