La diversitat sexual i de gènere, la temàtica de la 5a edició de l'exposició col·lectiva de l'edRa

Qualsevol infant o jove dels centres educatius de la ciutat pot presentar la seva obra abans del 5 de març

Una noia amb un cartell on es pot llegir en anglès  «El sexe gay em porta al paradís, no l'Església»
Una noia amb un cartell on es pot llegir en anglès «El sexe gay em porta al paradís, no l'Església» | ACN
Redacció
12 de febrer del 2020
Actualitzat a les 18:24h
L’escola d’art i disseny edRa impulsa la cinquena edició d'una exposició col·lectiva i multidisciplinària que reflexiona sobre la diversitat sexual i de gènere a partir de les obres dels joves que hi participin, enguany sota el títol LGTB+ Rubí, identitats, igualtat i diversitat.

Aquesta proposta està oberta a l'alumnat de tots els centres educatius de la ciutat, però l'edRa recomana en especial la participació dels joves que estudien 4t d’ESO i batxillerat. Els estudiants podran expressar artísticament en qualsevol format digital o físic el que és per a ells la diversitat de gèneres, sexes i les relacions personals amb l’objectiu de combatre els estereotips i l’exclusió.

La proposta artística esdevé també una acció comunitària per millorar la cohesió social del municipi i construir una ciutat més inclusiva i respectuosa amb totes les identitats de gènere i totes les orientacions sexuals i afectives.

Les persones que hi vulguin participar s'han d'inscriure al web d’edRa i entregar la fitxa tècnica de la seva obra (breu descripció, tècnica i mida) abans del 17 de febrer a l’escola d’art, al Complex Cultural l’Escardívol. La creació acabada s’ha de lliurar a l’escola abans del 5 de març.

Totes les obres rebudes es podran veure a diferents espais expositius de la ciutat del 17 al 29 de març de 2020.

Coincidint amb la posada en marxa de la proposta, edRa ha organitzat una xerrada sota el títol Conceptes, dades i simbologies LGTBI a càrrec de Jordi Samsó, president del Casal Lambda, i Maria León, responsable d’assessoria educativa de l’entitat. L’activitat tindrà lloc el dilluns 17 de febrer a les 11 h i les 15 h, a l’auditori de l’escola.