SKATE

L'Skatepark de Can Sant Joan estarà tancat durant les obres d'arranjament

Els treballs començaran dilluns 17 de febrer i tindran una durada de dues setmanes

per Redacció , 13 de febrer de 2020 a les 12:00 |
L'Skatepark Can Sant Joan reuneix a molts joves de la ciutat | Localpres
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 de febrer de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Actualment, Rubí compta amb un skatepark que dona servei de manera correcta a la comunitat d’skaters de la ciutat, però que ha quedat petit a causa de la creixent demanda per part dels patinadors i patinadores locals. Per aquest motiu, i com a resposta a la demanda de La Skatebording Rubí, el mes de novembre van començar les obres de creació d'un nou circuit just al costat de la pista de l'skatepark de Can Sant Joan.

El projecte que s'està duent a terme inclou l’skatepark existent, fent-hi alguna actuació de manteniment; dissenyar un nou circuit en el qual sigui possible la pràctica d’aquesta modalitat esportiva per a diferents nivells i apte també per a celebrar-hi tornejos o altres esdeveniments similars; i projectar aquesta instal·lació com un espai públic de la ciutat, en la qual s'estan creant espais d’estada inclusius perquè persones alienes a la pràctica de l’skate puguin gaudir d’aquest equipament.


Ara, tan sols queden dues setmanes per finalitzar les obres, durant les quals cal millorar la connexió entre l'equipament actual i l'espai que s'està arranjant. Aquests treballs s'iniciaran el proper dilluns, 17 de febrer, i l'Ajuntament ha anunciat que fins que no acabin no es podrà utilitzar l'skatepark. 

Com està previst que sigui el nou circuit? 


Amb el nou circuit, es busca defugir la idea d’skatepark com a instal·lació de formigó aliena al seu entorn. Per això s’habilitaran recorreguts per patinar en convivència amb els espais verds i les zones d’estada pensada pel públic.

El nou skatepark tindrà dos accessos des de la vorera, que es caracteritzaran pel canvi de material del paviment. El nou skatepark aprofita la suau pendent del terreny en el qual s’instal·la i, mitjançant un recorregut en ziga-zaga, es permetrà generar impulsos als patinadors en punts estratègics. El circuit es compondrà de quatre línies diferenciades, amb diferents nivells d’exigència en la pràctica de l’skate. 

 

Participació