17 rubinencs procedents d'altres països reben el Certificat d'Acollida

Per obtenir-lo han hagut de completar uns cursos sobre competències bàsiques en català, coneixements laborals i de la societat catalana

Montserrat Solé, Ana María Martínez i Pau Navarro amb les persones que han rebut el Certificat d’Acollida
Montserrat Solé, Ana María Martínez i Pau Navarro amb les persones que han rebut el Certificat d’Acollida | Localpres
Redacció
19 de febrer del 2020
Un total de 17 veïns i veïnes de Rubí procedents d’altres països han rebut aquest dimarts el Certificat d’Acollida, després d’haver completat un seguit de cursos sobre competències bàsiques en català, coneixements laborals i de la societat catalana. Es tracta d’un document que expedeix el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya i que pot ser útil en els processos d’estrangeria o d’adquisició de la nacionalitat, així com a l’hora de buscar feina.

Per obtenir-lo, les persones nouvingudes han de completar un curs de 90 hores de competències lingüístiques bàsiques en català, una formació de 15 hores sobre coneixements laborals i un darrer curs, també de 15 hores, sobre coneixements de la societat catalana i el seu marc jurídic.

El consistori rubinenc ofereix aquest servei en compliment del Decret 150/2014 dels serveis d'acollida de les persones immigrades i de les retornades a Catalunya, dins de la Llei 10/2010 d'acollida de les persones immigrades i de les retornades a Catalunya. El Fons Social Europeu subvenciona una part del servei.

La cap de l’Àrea de Programes i Territori de la Generalitat de Catalunya, Montserrat Solé, l'alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, i el regidor de Ciutadania, Pau Navarro, han estat els encarregats de lliurar els diplomes.

Durant l'acte, Montserrat Solé ha encoratjat a totes aquestes persones a continuar formant-se: "Ara heu fet un primer pas, però cal que continueu. Heu d’anar al Servei Local de Català a fer més cursos i demanar a la gent que us parli en català, perquè així és com aprendreu la llengua. Com més formació i informació tingueu, i com més llengües parleu, més possibilitats tindreu de trobar feines millors".