Per ERC, la paralització de diverses obres a la ciutat, «és un exemple més de la mala gestió de l'Ajuntament»

Els republicans demanen al consistori que s'estableixi un mecanisme que permeti una major competència en el procés de licitació de les obres

Una de les obres que ha quedat paralitzada
Una de les obres que ha quedat paralitzada | Carla Serra
Redacció
19 de febrer del 2020
Actualitzat a les 14:32h
L’Ajuntament de Rubí va anunciar fa dues setmanes que diverses obres previstes a la ciutat s'han aturat o no han començat a causa que les empreses que les duien a terme han desistit dels respectius contractes. Les obres a les quals feien referència són les d'arranjament de les zones verdes del Sector H (Els Nius), la reparació de la xemeneia de l’Escardívol, el projecte de millora de l’edifici administratiu del cementiri municipal de Rubí i l'ampliació del Centre d’Educació Especial de Ca n’Oriol.

Davant d'això, Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) de Rubí assegura que el percentatge de renúncia a les obres públiques en altres ciutats és inexistent i que, per tant, "Rubí és, una vegada més, un mal exemple en política i mala gestió pública". Els republicans consideren que aquesta situació és "la punta de l'iceberg d'una mala gestió de l'Ajuntament de Rubí i la conseqüència d'una crisi anunciada ja fa temps".

Per ERC el problema està en la manca de lideratge polític i de projecte de ciutat. Asseguren que la fama del consistori de "pagar tard i malament" als proveïdors dificulta que les empreses vulguin presentar les licitacions per dur a terme les obres i que, a més, l'Ajuntament "accepta que hi hagi empreses multiservei que juguen a rebentar preus, premiant a l'oferta més econòmica, però que després no paga als seus treballadors".

Per posar solució a aquesta situació, la formació republicana demana al consistori que "prengui mesures": "Algú ha de donar explicacions i assumir les responsabilitats polítiques d'aquesta mala gestió". També demanen que s'estableixi un mecanisme que permeti una major competència i no distingeixin només l'oferta més baixa, així com més transparència amb l'oposició i la ciutadania. 

D'altra banda, proposen la creació d'una comissió local de seguiment de les obres i d'una llei catalana de contractació pròpia que estableixi unes clàusules socials a les licitacions, així com l'anomenada Llei Aragonès que, asseguren, hagués posat fi a situacions com la que viu la ciutat de Rubí.