Arrenca el Carnaval 2020 a Rubí!

En la tradicional rua de comparses es donarà a conèixer la nova bèstia de foc de la Colla de Diables de Rubí

El Carnaval omplirà els carrers de Rubí
El Carnaval omplirà els carrers de Rubí | Juanma Peláez
Redacció
20 de febrer del 2020
Actualitzat el 21 de febrer a les 17:11h
Avui, Dijous Gras, arrenca una àmplia programació de propostes organitzades  per l’Ajuntament i les entitats locals que busquen potenciar al màxim el caràcter participatiu d’aquesta festa, i que s'allegaran fins el dimecres 26 de febrer. 

La primera activitat serà a les 17 h, l’habitual taller per a infants Fes la sardina de Carnaval a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler. Més tarda, a les 19.30 h es lliuraran els premis del 33è Concurs de Màscares d’edRa i s’inaugurarà la mostra amb tots els treballs presentats a la sala d’exposicions de l’escola.

Divendres a partir de les 17 h, l’Espai Jove Torre Bassas ha preparat una festa inspirada en el ball coreà de moda, el k-pop, amb concurs de cosplay, karaoke i moltes altres sorpreses.

Com ja és habitual, el moment culminant del Carnaval serà dissabte, quan se celebrarà la tradicional rua de comparses. Aquestes desfilaran entre la plaça del Doctor Pearson i la plaça del Doctor Guardiet a partir de les 18.30 h, acompanyades dels Tronats del Tabal, la Colla de Diables de Riera i Rekunnbe, la bèstia de foc de la Colla de Diables de Rubí que s’estrenarà per a l’ocasió.

En el marc de la rua es resoldrà el Concurs de comparses de Carnaval, en el qual s'ha inscrit un total de vint comparses, xifra que supera amb escreix els 14 grups que van participar en el concurs l’any passat. 

Un cop finalitzi la desfilada, al voltant de les 19.30 h, tindrà lloc la xocolatada i la guerra de confeti ja habituals a Doctor Guardiet. La festa seguirà amb un raval de foc a la plaça de Salvador Allende, en què es presentarà oficialment la nova bèstia de la Colla de Diables, i amb el ball de comparses a la plaça del Doctor Guardiet, a partir de les 20 h, que tornarà a comptar amb la música de DJ Enka.

Aquesta gran jornada de Carnaval es tancarà amb el ball de nit, que se celebrarà per segon cop al Celler sota el títol Un Carnaval de colors. La festa comptarà amb dos ambients musicals i estarà amenitzada amb diferents sorpreses relacionades amb la temàtica del color. El ball, que és d'accés lliure, començarà a les 22 h i finalitzarà a les 3.30 h. Les persones menors de 16 anys només podran accedir al recinte degudament autoritzades i acompanyades per algun dels seus progenitors, tutor/a legal, o bé per persones majors d’edat autoritzades per algun dels dos anteriors. L’autorització es pot aconseguir al web municipal o bé al matéis Celler.

Diumenge 23 a partir de les 11 h arrencarà la Matinal Infantil amb diverses activitats familiars simultànies a la plaça del Doctor Guardiet i la rambla del Ferrocarril. Diferents espais de jocs i treballs manuals convidaran els més petits a gaudir de la festa abans de la rua infantil, que s’iniciarà a les 12 h a la plaça de Pere Aguilera i finalitzarà a la rambla del Ferrocarril. A les 13 h, en aquest mateix punt, tindrà lloc Zum, el ball infantil de Carnaval, que enguany anirà a càrrec de la popular formació La Tresca i la Verdesca.

Com sempre, un cop passat el cap de setmana, el Carnaval tindrà altres dos moments importants abans del seu final. El proper dimarts 25 de febrer, a les 19.30 h, es farà públic el veredicte del Concurs de comparses en un acte al Museu Municipal Castell (MMUC). I, com marca la tradició, el Dimecres de Cendra, s’acomiadarà el Carnaval amb l’enterrament de la Sardina. El seguici fúnebre sortirà a les 18.30 h de la plaça del Doctor Pearson i arribarà al voltant de les 19 h a l’Escardívol, on la Colla de Diables de la Riera encendrà la foguera.

Podeu consultar la programació completa aquí