Martí Roca i Alexia Sánchez, guanyadors del primer premi del Concurs de Màscares de Carnaval

L'accèssit se l'han endut l'Esteban, treballador de la Font del Ferro, i l'Uriel Querol

Martí Roca, guanyador del primer premi del Concurs de màscares de l'edRa
Martí Roca, guanyador del primer premi del Concurs de màscares de l'edRa | Malena Manobens
21 de febrer del 2020
Actualitzat a les 9:37h
L'Escola Municipal d'Art i Disseny edRa ha lliurat aquest dijous els premis del 33è Concurs de màscares de Carnaval en un acte que ha donat el tret de sortida al Carnaval 2020. El certamen ha comptat amb la participació de 160 treballs, repartits en 3 categories: categoria A, participants de 4 a 9 anys; categoria B, de 10 a 15 anys; i categoria C, de 16 anys en endavant. 

A la categoria d'adults, el primer premi ha recaigut en Martí Roca, estudiant de 16 anys del cicle de serigrafia artística de l'edRa. La seva màscara és reivindicativa i representa una crítica al sistema capitalista. L'accèssit dels adults se l'ha endut l'Esteban, un treballador del centre especial de treball Font del Ferro. Tots dos han participat per primera vegada al concurs.

Pel que fa a la categoria juvenil, la guanyadora ha estat Alexia Sánchez i l'accèssit ha estat per a Uriel Querol. Els guanyadors, tant de la categoria d'adults com juvenil, han rebut xecs per bescanviar per material artístic a una botiga.

Tots els participants de la categoria A, els més petits, han rebut un obsequi amb l'objectiu de no fomentar la competitivitat entre ells. Aquells que han participat per primera vegada han guanyat un joc d'aquarel·les, mentre que els que ja havien participat en el concurs altres anys s'han emportat un llibre d'il·lustracions.
 

Els guanyadors del 33è Concurs de màscares de l'edRa Foto: Malena Manobens


El jurat, que ha estat format per diversos artistes locals, professors de l'escola i el regidor d'Educació, ha remarcat la dificultat d'escollir les màscares guanyadores, ja que, asseguren, la qualitat i l'originalitat de les obres és molt alta.

Totes les màscares presentades estan exposades a la sala d'exposicions de l'edRa fins al pròxim 12 de març i es pot visitar de dilluns a divendres de 8 a 22 h.
 

Totes les màscares estan exposades a l'edRa Foto: Malena Manobens