El CAP Mútua Rubí podria passar a ser un Centre d'Urgències d'Atenció Primària

Aquest centre de salut podria ser una realitat a principis del 2021 i disposaria d'urgències pediàtriques

El Centre d'Atenció Primària Mútua de Terrassa a Rubí
El Centre d'Atenció Primària Mútua de Terrassa a Rubí | Google Maps
Redacció
21 de febrer del 2020
La regidora de Salut Pública, Marta Oliva, s'ha reunit recentment amb la directora del Sector Sanitari Vallès Occidental Est del CatSalut, Núria Serra, per posar sobre la taula algunes de les demandes de la ciutat en matèria de sanitat. Dels temes tractats a la reunió cal destacar la possibilitat que el Centre d'Atenció Primària (CAP) Mútua de Terrassa a Rubí passi a ser un Centre d'Urgències d'Atenció Primària (CUAP).

Els CUAP són centres que resolen els problemes de salut urgents de baixa i mitjana complexitat i ajuden a descol·lapsar les urgències als hospitals. A més, aquest centre, que obriria les 24 hores, cada dia de l'any, disposaria d'urgències pediàtriques, una de les grans demandes històriques de la ciutadania de Rubí.

Segons el Servei Català de Salut, Rubí és un dels municipis prioritaris per acollir aquest tipus de centre, que podria ser una realitat a finals d'aquest any o a principis del 2021.

La reunió també ha servit per confirmar que les obres d'ampliació del CAP Sant Genís de Rubí, per tal de poder traslladar el Centre de Salut Mental Ferran Salsas i Roig, són també una de les prioritats del Departament de Salut.