CARNAVAL 2020

El ball de Carnaval tindrà un punt «No és No» per prevenir i atendre violències masclistes

Les víctimes d’agressions masclistes podran sol·licitar en qualsevol horari de les diferents activitats de Carnaval el suport del personal de l’organització

per RubiTV.cat , 21 de febrer de 2020 a les 17:00 |
L’Ajuntament de Rubí instal·larà un punt d’atenció per prevenir i atendre possibles casos d’agressions masclistes durant el ball de Carnaval. El Servei d’Igualtat ha previst un dispositiu de dues professionals que atendran presencialment a les persones que ho necessitin durant la festa que tindrà lloc el dissabte al Celler des de les 22 h fins a les 03.30 h de l’endemà. L’atenció a les possibles víctimes s’emmarca en la campanya No és no, que es desenvolupa amb el suport del Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere.

Les persones que puguin ser víctimes d’agressions masclistes en qualsevol altre horari poden sol·licitar el suport del personal de l’organització de les diferents activitats de Carnaval que anirà sempre amb una identificació visible, del personal dels bars i dels diferents cossos de seguretat. 


El punt d’atenció No és no ja s'ha instal·lat prèviament a la ciutat

Durant el 2019, el punt d’atenció No és no es va posar en marxa també en el marc de Carnaval, Los40 Primavera Pop i els dies de Festa Major. Durant el Carnaval, es va sensibilitzar a 42 persones, de les quals el 76% es van acostar elles mateixes a la carpa per sol·licitar informació. El 81% eren dones. El perfil de les persones més sensibilitzades correspon a dones d'entre 16 i 18 anys, seguides per dones menors de 16. Els menys sensibilitzats eren homes, de 16 a 35 anys. No es va rebre comunicació de cap agressió.


En el marc del Festival Primavera Pop, es va realitzar sensibilització a 196 persones. El 90,7% de les persones amb qui es va actuar van ser dones i cap d’elles va comunicar una situació d’agressió.

Per Festa Major, es va intervenir amb 960 persones, el 99% per donar informació. Dues dones van comunicar que havien estat agredides. En tots dos casos, les persones implicades tenien entre 19 i 25 anys i van ser agressions que tenien a veure amb la invasió de l’espai personal de les dones, comentaris i empentes. Cap de les dues va requerir l'activació del protocol d'emergències.

 

Participació