Rubí celebrarà el Dia d'Andalusia aquest cap de setmana

Dissabte serà el dia central de la celebració, amb l'ofrena floral al matí, la missa rociera, la paella popular i espectacle a càrrec de les entitats andaluses a la tarda

Rubí celebrarà el Dia d'Andalusia aquest cap de setmana
Rubí celebrarà el Dia d'Andalusia aquest cap de setmana | Marta Casas
Redacció
25 de febrer del 2020
Com cada any pels volts del 28 de febrer, les diverses entitats andaluses de Rubí, sota la coordinació de la CECAR (Coordinadora de Entidades Andaluzas de Rubí) celebren a la nostra ciutat la seva festa nacional, el Dia d'Andalusia.

Les activitats començaran el mateix divendres, a les 19h amb la conferència inaugural, Emigración andaluza en Cataluña y movimiento andalucista (1976-1982), a càrrec de Javier Contreras-Becerra. Contreras-Becerra és Doctor en Història per la Universitat de Granada, i professor de Didàctica a la Universitat de Jaén, i va ser pioner en tractar la qüestió del moviment veïnal andalús i les causes de les mobilitzacions autonomistes en la seva tesi, i el 2018 va ser guardonat amb el Premi Memorial Blas Infante pel seu treball Cuando Andalucía despertó. El movimiento andalucista durante el proceso de cambio político (1976-1982).

Dissabte, a les 10h es farà la tradicional ofrena floral a Blas Infante, a la plaça d'Andalusia de Rubí, i a partir de les 11h un passacarrers de la Banda Musical Rubí Segle XXI guiarà els assistents a l'ofrena floral fins al parc de Ca n'Oriol, on a partir de les 12.30h hi haurà una Missa Rociera amenitzada pel cor de l'Associació Rociera de Rubí. En acabat, cap a les 14.30h se servirà la paella popular.

Al llarg de la tarda, al parc de Ca n'Oriol es podrà gaudir de les diverses actuacions de l'Associació Rociera de Rubí, la Casa de Andalucía de Rubí, la Peña Calixto Sánchez i el Centro Cutural Aromas del Sur; i per tancar l'actuació, s'ha convidat el grup El Meji & Sus Primos, que fan flamenc-fusió.

Finalment, diumenge a partir de les 8h del matí començarà la jornada de conviviència que organitzen les entitats per als seus socis i simpatitzants al parc de Ca n'Oriol, tot i que les entitats alienes a la CECAR poden sol·licitar també el seu espai (enviant un correu a [email protected]), i hi haurà activitats infantils des de les 11h fins les 15h amb ludoteca, inflables, tallers de manualitats i una actuació de pallassos.