Sònia Sierra (Cs) critica la Generalitat per l'Escola del Bosc i l'abocador de Can Balasc

La diputada creu que "Rubí ha estat la gran oblidada", no només en Educació sinó en els Pressupostos en general

Redacció
26 de febrer del 2020
La diputada de Rubí Sònia Sierra, del grup parlamentari de Ciutadans, va criticar ahir durant la Comissió d'Educació del Parlament que debatia les esmenes als Pressupostos que aquests no incloguessin, una vegada més, la construcció de l'Escola del Bosc, que "seguirà en barracons malgrat les promeses de Bargalló", va dir.

Sierra va explicar que els pressupostos "han indignat a gran part de la comunitat educativa", i va recordar que el mes de novembre es va aprovar una proposta de resolució, precisament a proposta de Cs, instant a iniciar els estudis i projectes del nou edifici.

A més, la diputada va criticar que "per a l'única cosa que s'ha recordat de Rubí en aquests pressupostos és per a instal·lar un nou abocador al costat de l'escola Rivo Rubeo", tot advertint que la ciutat "ja enté dos, i un d'ells al costat de l'IES J.V. Foix, en el qual vaig treballar molts anys i on alumnes i professors suporten la pudor diàriament".

Precisament aquest dijous coincidiran, a les portes del ple municipal de Rubí, dues protestes: una per rebutjar la instal·lació de l'abocador i una altra per la no construcció de l'Escola del Bosc. En aquest sentit, Sierra va criticar tant l'actual govern de la Generalitat com els anteriors, ja que "els preocupen tant els alumnes i l'educació que posen abocadors al costat d'instituts i col·legis", però també els anteriors governs amb ICV-Els Verds, gràcies als quals es van instal·lar els anteriors abocadors segons Sierra, i que són els que "ara són els comuns i donen suport a aquests pressupostos".

En relació a l'abocador, el grup municipal de Ciutadans és un dels grups que ha donat suport a la moció de la Plataforma Rubí Sense Abocadors per rebutjar l'obertura de Can Balasc.