La directora Mar Coll i l'actriu Nausicaa Bonnín visiten l'escola Pau Casals

Es tracta de la primera sessió del projecte "Cineastes a l'escola" impulsat conjuntament amb la Filmoteca de Catalunya a través de l’Aliança Magnet

Redacció
26 de febrer del 2020
Actualitzat el 27 de febrer a les 11:51h
La directora Mar Coll i l'actriu Nausicaa Bonnín
La directora Mar Coll i l'actriu Nausicaa Bonnín | Escola Pau Casals
Ja fa dos anys que l'escola Pau Casals de Rubí està implicada en el projecte Magnet: aliances per a l'èxit educatiu, impulsat per la Fundació Jaume Bofill. En el marc d'aquest projecte, el centre escolar està treballant conjuntament amb la Filmoteca de Catalunya per oferir als alumnes unes sessions educatives de cinema amb diferents cineastes, sota el títol Cineastes a l'escola. La primera sessió comptarà amb la presència de la guionista i directora Mar Coll i l'actriu Nausicaa Bonnín, que tindrà lloc el proper dimecres a les 15 h a la mateixa escola i està oberta a tota la ciutadania.

L'objectiu d'aquestes sessions és que els alumnes dialoguin amb les cineastes i puguin treballar a l'aula amb material que aquestes els facilitin (guions, escaletes, producció, storyboards, etc.) per tal de poder fer una producció audiovisual abans que finalitzi el curs. 

Aquesta activitat està pensada, en especial, pels alumnes de cicle superior, que hauran de rodar un curtmetratge o un documental, i els de cicle mitjà, els quals hauran de fer una animació. De totes maneres, els més petits també treballaran el cinema mitjançant els storyboards i les joguines òptiques. L'escola organitzarà un cinema a la fresca a final de curs perquè la ciutadania pugui veure totes aquestes obres.

Júlia Betrian, dels serveis educatius de la Filmoteca de Catalunya, ha explicat que el projecte Cineastes a l'escola va molt més enllà d'ensenyar com es fa una pel·lícula: "serveix per veure el nostre entorn d'una manera diferent, per plantejar-nos preguntes i tenir una visió crítica de la realitat". A més, asseguren que també serveix per aprendre un llenguatge, a comunicar-se i a educar audiovisualment als infants i joves que, avui dia, estan constantment consumint i produint imatges. 

"Els infants estan acostumats a un tipus de cinema d'entreteniment, de grans produccions, i gràcies a l'aliança amb la Filmoteca també estan descobrint que hi ha un cinema més similar al que fa la Mar Coll, per exemple, que té a veure amb explicar les històries més properes a tu i que són creacions que neixen d'allò que no entens de la vida o del teu context", ha explicat Betrian.