Negatiu en coronavirus a la persona aïllada a Terrassa

MútuaTerrassa ha confirmat que el pacient va ingressar ahir a l'hospital

L'Hospital Universitari MútuaTerrassa.
L'Hospital Universitari MútuaTerrassa. | ND
NacióDigital
26 de febrer del 2020
Actualitzat a les 11:47h
El pacient que es trovaba aïllat a l'Hospital Universitari Mútua Terrassa ha donat negatiu en coronavirus. Ho ha fe saber aquest matí el mateix hospital terrassenc a través de les xarxes. La persona va ingressar aquest dimarts i se li han fet les proves corresponents. 
 
 
El coronavirus ha arribat a Catalunya. El primer cas confirmat és el d'una dona italiana de 36 anys resident a Barcelona que entre els dies 20 i 22 de febrer va ser al nord d'Itàlia, a la zona de Bèrgam (Llombardia), una de les més afectades pel virus. 

Des del departament, han explicat que s'ha descartat de moment deu casos sospitosos de coronavirus fins dimarts al matí. També ha indicat que a partir d'ara s'incorporaran nous criteris a l'hora d'activar el protocol.

El Govern assegura que "està preparat" pel coronavirus

El Govern demana prudència i calma davant el primer cas de coronavirus confirmat a Catalunya. El secretari de Salut Pública, Joan Guix, i la gerent de processos integrals del Servei Català de la Salut, Assumpta Ricard, han explicat aquesta tarda les circumstàncies del cas de la dona italiana de 36 anys infectada a Barcelona. Tots dos han posat l'accent en què el sistema sanitari català "està preparat" per fer front al coronavirus.

L'objectiu és la contenció i un missatge de tranquil·litat

El secretari del departament de Salut ha explicat que el principal objectiu del Govern és el de la contenció de la malaltia "com tots els altres països" que s'han vist afectats pel coronavirus. La gerent de processos integrals de salut del Servei Català de la Salut, Assumpta Ricard, ha volgut enviar un missatge de tranquil·litat a la població, assegurant que el sistema sanitari de Catalunya està preparat per actuar "com en altres brots de la mateixa índole que han arribat al territori".

"És una situació nova i estarem pendents de tots els canvis que es vagin produint", ha explicat Ricard, que recorda que el sistema català està "preparat" i gaudeix "d'un sistema de comunicació que funciona, amb el personal d'urgències activat per a qualsevol cas o sospita".