Últim dia per inscriure's a la Travessa Rubí-Montserrat

La travessa d'enguany compta amb una ampliació del recorregut

El CER ja està a punt per la 9a edició de la Travessa Rubí-Montserrat
El CER ja està a punt per la 9a edició de la Travessa Rubí-Montserrat | Malena Manobens
Redacció
27 de febrer del 2020
El diumenge 1 de març torna la Travessa Rubí-Montserrat, una cursa no competitiva organitzada pel Centre Excursionista de Rubí (CER) amb la col·laboració de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEC).

La Travessa Rubí-Montserrat enllaça la nostra ciutat amb el cim de Sant Jeroni i es pot realitzar caminant o corrent. ​En aquesta 9a edició de la prova, l’organització ha ampliat el recorregut i passa dels 41,2 km dels anys anteriors als 46,4 km i 4.200 metres de desnivell, passant per camins i corriols de muntanya i evitant al màxim els trams asfaltats. Les modificacions en el recorregut són a Ullastrell, que a l'hora de passar per aquest punt els participants hauran de girar a l'esquerra per evitar el tram d’obres del Quart Cinturó fins a Can Bogunyà, i a Coll de Bram, on en comptes de baixar cap a Sant Salvador de les Espases caldrà dirigir-se cap al Coll de les Bruixes i baixar posteriorment cap a l’aeri de Montserrat. 

En aquest sentit, els organitzadors han informat que estan treballant en una sorpresa de cara l'any vinent, ja que la Travessa celebra els seus 10 anys i que, per això, han ampliat el recorregut en aquesta edició. 

Una altra novetat d'enguany és que s’ha millorat el dispositiu de seguretat de l'excursió. El marcatge, com en anys anteriors, serà automàtic i s’enviarà de forma immediata a la central de dades, ubicada a Montserrat, però la tramesa d’informació es realitzarà a través d’una aplicació mòbil, que garantirà a l’organització saber en tot moment si hi ha hagut algun abandonament, si algú s’ha perdut o si ha patit un contratemps.

Durant el recorregut els participants disposaran de quatre punts de suport i avituallament amb begudes i menjar sòlid, tot i que recomanen portar una reserva de líquid i de menjar per a possibles imprevistos.

Les inscripcions ja estan obertes i es poden fer a través de la seva pàgina web fins al 27 de febrer. Fins al moment, s'han inscrit prop d'un centenar de persones, però esperen arribar a les 400 inscripcions. L'organització recomana descarregar i imprimir el llibre de ruta i el track GPS (wikiloc) amb l’objectiu que els participants puguin seguir correctament el camí establert.

Les persones que realitzin la travessa caminant sortiran diumenge 1 de març a les 6 h del matí des de la plaça del Doctor Guardiet. En canvi, les que la facin corrent ho faran dues hores més tard, a les 8 h. 

Els participants tenen l’opció de finalitzar la travessa al monestir de Montserrat. Per motius de seguretat no es podrà passar d’aquest control en direcció a Sant Jeroni si s'arriba a aquest punt més tard de les 15 h. 

Pel que fa a la tornada des de Montserrat, cada participant pot optar com fer-ho. Aquells que ho prefereixin, podran pagar un suplement de 10 euros i tornar amb autocar.