L'Ateneu de Rubí acollirà l'espectacle «50.446» en homenatge a Neus Català

El muntatge de dansa i teatre de l'escola Vuit Temps es podrà veure els dies 6, 7 i 8 de març

Redacció
27 de febrer del 2020
Actualitzat el 28 de febrer a les 9:46h
Neus Català, a l'habitació de la residència d'Els Guiamets
Neus Català, a l'habitació de la residència d'Els Guiamets | C.B.
L'espai d'arts escèniques Vuit Temps oferirà, el proper cap de setmana del 6, 7 i 8 de març, un espectacle de dansa i teatre anomenat 50.446, el número d'identificació de Neus Català al camp de concentració de Ravensbrück, i que és un homenatge a la seva figura i a totes aquelles dones que han lluitat pels seus ideals, ja sigui de manera anònima o des d'una posició pública.

L'Ateneu serà l'escenari d'aquest muntatge, emmarcat en la programació del Dia Internacional dels Drets de les Dones i en una data propera al primer aniversari de la mort de Neus Català (13 d'abril de 2019).

Vuit Temps ha pres com a referència els records de Català i, a través de la dansa i el teatre ha dissenyat una peça artística que vol lluitar contra l'oblit, a més de promoure la defensa d'ideals i homenatjar les dones que van perdre la vida per fer sentir la seva veu, però també es presenta com un crit d'alerta davant l'auge de l'extrema dreta.

L’espectacle ha estat creat per Àlex Colás i compta amb la direcció de Santiago Granizal i Antonio Castillo.

Vuit funcions en tres dies

El divendres, 6 de març, es podrà veure la primera funció de 50.446 a l'Ateneu, en dos passis: a les 19h i a les 20h. Pel que fa a dissabte 7 i diumenge 8 de març, hi haurà tres passis: a les 18h, a les 19h i a les 20h.

L'accés serà amb un sistema de taquilla inversa, és a dir que el públic pagarà el preu que consideri adequat a la sortida de l'espectacle.