El projecte de l'abocador de Can Balasc rep 2.700 al·legacions

Rubí respon a la crida per evitar l'obertura de l'abocador

L'abocador de Can Balasc
L'abocador de Can Balasc | RubiTV.cat
Redacció
06 de febrer del 2019
Fins el passat dijous, 31 de gener, el projecte de l'abocador de Can Balasc ha rebut 2.700 al·legacions, segons han informat fonts de l'Ajuntament a RubiTV.cat.

El projecte de l'abocador es va publicar al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona el passat 28 de desembre de 2018, i l'Ajuntament el va penjar a la seu electrònica municipal el dia 31, dia en què va començar el termini d'un mes per presentar-hi al·legacions.

La Plataforma Rubí Sense Abocadors, després d'una reunió de la Mesa d'Abocadors que els va deixar un regust agredolç, va fer una crida a la ciutadania per tal que es preparés per noves mobilitzacions contra l'abocador, i va preparar un document amb al·legacions al projecte per tal que tothom pugués fer-se-les seves.

Al llarg de les darreres setmanes, membres de la Plataforma han assistit als centres escolars afectats per la proximitat de l'abocador - la comunitat educativa del Rivo Rubeo va presentar més de 1.800 al·legacions -, ha participat en la concentració setmanal del Moviment per unes Pensions Dignes per compartir la lluita contra els abocadors, i s'ha observat una gran repercussió d'aquesta crida per presentar al·legacions a través de les xarxes socials.

Els tràmits per l'obertura de l'abocador continuen, i l'empresa ha d'aconseguir l'autorització ambiental, que es preveu que es posi a informació pública a principis o mitjans d'aquest mes de febrer.