Totes les activitats en motiu del 8 de març a Rubí

En la setmana del Dia Internacional de les Dones, entitats i col·lectius feministes organitzen diverses activitats durant la setmana, i l'Ajuntament ha preparat una programació que s'allargarà tot el mes de març

Multitudinària manifestació del 8 de març del 2019
Multitudinària manifestació del 8 de març del 2019 | Marta Casas i Carla Serra
Redacció
02 de març del 2020
Actualitzat el 04 de març a les 8:03h
Arrenca la setmana del 8 de març, Dia Internacional dels drets de les dones, i diversos col·lectius de la ciutat, així com partits polítics i el propi Ajuntament de Rubí han convocat activitats diverses al llarg de tota la setmana.

Aquesta tarda, el Centre Cívic La Cruïlla organitza l'activitat La roba no feminista, mentre que a la Sala Neus Català, En Comú Podem realitzarà un contacontes feminista a les 17.30h, una activitat adreçada al públic infantil.

També En Comú Podem celebrarà, el divendres 6 de març, el seu ja tradicional sopar FemiMixte, que comptarà amb parlaments de diverses activistes que explicaran les seves experiències de lluita. El sopar serà a les 21h restaurant Cal Paño (c/ Natació, 17). Més endavant, el 12 de març, el partit ha convidat l'antropòloga Sílvia Carrasco per debatre sobre les dones en el món laboral dins dels cicles Pensar Rubí (19h a l'auditori del Rubí Forma).

El mateix dia 6 de març, el CRAC acollirà, a les 19.30h, la xerrada Plaer Femení, a càrrec d'Irene Soriano del col·lectiu SexeFiltres.

L'entitat Sala Neus Català ha organitzat, dissabte dia 7, un cinefòrum sobre el film La Fuente de las Mujeres, una història sobre un grup de dones que decideix fer una "vaga de sexe" fins que els seus marits no les ajudin a la tasca del transport de l'aigua.

Neus Català serà la protagonista d'un altre dels actes en motiu del 8 de març, organitzat per l'Ajuntament: l'espectacle 50.446, de Vuit Temps, que es podrà veure el divendres, dissabte i diumenge a l'Ateneu municipal.

El dissabte, dia 7, el Celler municipal acollirà el No Woman No Fest, organitzat pel col·lectiu La Soni-K amb el suport de l'Ajuntament de Rubí i que té com objectiu donar visibilitat a la dona artista. El festival va estar a punt de ser cancel·lat per la negativa de l'Ajuntament a cedir l'espai, però finalment es podrà celebrar segons el previst.

Rubí acollirà la marxa de torxes feminista del Vallès Occidental

El vespre de dissabte se celebrarà la tradicional marxa de torxes no mixta, que arrencarà a les 20h des de la plaça de l'estació d'FGC, sota el lema Si ens preneu la nit, us calem foc. Organitzada pel Comitè de Vaga del 8M de Rubí, la marxa comptarà enguany amb el suport dels diversos col·lectius feministes del Vallès Occidental.

Per al 8 de març, el comitè de vaga de Rubí ultimava ahir els detalls de totes les activitats previstes: a les 12h hi haurà una representació de la performance El violador eres tú a la plaça del Doctor Guardiet, mentre que la manifestació per la vaga feminista començarà a les 18h des del Mercat Municipal. L'any passat, la vaga feminista va comptar amb un ampli suport, protagonitzant una de les manifestacions més multitudinàries que es recorden en els darrers anys a la ciutat.

Per assajar la performance i preparar la manifestació de la tarda, a partir de les 9h hi haurà un taller de pancartes, i després de la interpretació es farà un dinar popular al CRAC (14h), que enguany tornarà a ser un punt de suport logístic i de cures a càrrec dels homes que vulguin donar suport a la vaga feminista. A partir de les 15.30h i fins l'hora de la manifestació, es farà un taller de serigrafia i també un trivial feminista al mateix CRAC.

L'Ajuntament prepara una programació especial durant tot el mes de març

Rubí reivindicarà la igualtat entre dones i homes durant tot el mes amb una programació amb motiu del 8 de març, amb una cinquantena de propostes que volen reivindicar, sensibilitzar, fer divulgació i promoure la igualtat entre dones i homes, sota el títol Les dones pintem molt. El cartell, de la il·lustradora rubinenca Rosa Rosselló, recrea quatre referents del feminisme: FridaKahlo, Rosa Parks, Clara Campoamor i Chimamanda Ngozi Adichie.

L'acte central tindrà lloc divendres, 6 de març, amb la lectura del manifest del Dia Internacional de les Dones, i es farà en dues convocatòries: una a les 12h a la plaça Pere Aguilera, i una altra a les 17h a la Torre Bassas. La lectura anirà a càrrec de l'alcaldessa i de dones representants d'entitats locals.

La programació completa dels actes es pot consultar a la web municipal.